Forskellen mellem Caps & finér

02/13/2012 by admin

Finér og hætter er dental løsninger, der er ofte forvirret af dental patienter, der ikke har oplevet at have enten af dem. Mens finér og caps (ofte kaldet kroner) er ens, er der markante forskelle mellem to.

Dækning

Finér dækker kun den forreste overflade af tanden. Hætter er lavet til at passe over hele tanden.

Bruger

Finér er til kosmetiske formål, at perfekt og hvidere smil, mens caps (selv om de lave pristilbud en kosmetisk enhancement) bruges til tandsundhed problemer, såsom alvorlig hulrum, brudt tænder eller alvorlige knoglebrud.

Materiale

De fleste finér er lavet af porcelæn, selvom harpiks kompositfacader bruges stadig, som er tyndere og mindre pletbestandigt. Hætter er lavet af metal, porcelæn-dækket metal eller keramik.

Holdbarhed

Ifølge American Dental Association, er hætter lavet af mere holdbart materiale end finér. Finér er små porcelæn laminater, der kan bryde eller chip under pres, afhængigt af styrken af limning materiale anvendes, mens caps er meget stærk og holdbar.

Tand følsomhed

Finér patienter vil opleve lidt at ingen følsomhed efter behandling, i henhold til ADA, mens caps kan forårsage følsomhed over for varme og kulde på en måde, der vil være ubehageligt for nogle uger efter behandling.

Lækage og henfald

Fordi finer er tynde og kun placeret som en maske på forsiden af tanden, er sandsynligheden for lækage mere end det af caps, som forsegle off lækage muligheden. Caps forhindre forfald, mens finer dækning ikke kan garantere en forekomst eller fornyet forfald.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com