Huntingtons sygdom symptomer barn

09/11/2012 by admin

Huntingtons sygdom er en arvelig sygdom, der forårsager hjernens nerveceller til at dø over en periode. Sygdommen rammer oftest, voksne. Imidlertid er omkring 10 procent af alle Huntingtons sygdom ramte personer under 20 år. Symptomerne på juvenile Huntington's chorea er vanskelig at opdage ved første, men med tiden bliver mere fremtrædende. Generelt, de tidligere symptomer vises, hurtigt sygdommen videre. Der er ingen kur mod Huntingtons sygdom; men medicin kan reducere symptomer.

Tidlige symptomer

Mange børn med juvenil Huntington's chorea viser ikke nogen fremtrædende symptomer i de første par år af deres liv. De første symptomer på Huntington's chorea ofte vises i de første skole år og omfatter forværring håndskrift og problemer med at lære nye færdigheder. Også, børn med Huntingtons kan blive mere klodset og flytter langsommere som tiden går. Nogle kan opleve rysten eller muskeltrækninger.

Ændringer

Forældre til børn med Huntingtons sygdom har bemærket, at mange symptomer af juvenile Huntingtons sygdom indebærer ændringer. Børn med denne sygdom kan have mærkbare personlighedsændringer. De kan også få vist en ny og anderledes adfærd. Disse børn kan opleve ændringer i muligheden for tale og sprog.

Demens

Huntington's chorea medfører demens. Demens er langsom, støt tabet af mentale funktion. Demens kan medføre personlighedsændringer og frustration. Børn vil stadig forsøge at gøre aktiviteter de engang var købedygtig lave før sygdommen og vil blive forstyrret, når de er ude af stand til at udføre disse aktiviteter.

Bevægelsesproblemer og beslaglæggelser

Juvenile Huntingtons sygdom forårsager børn at opleve bevægelsesproblemer. Neurologiske skader forårsager problemer såsom synkebesvær, svært ved at tale og muskel stivhed.

Omkring 30 procent af alle børn med Huntington's chorea opleve anfald på en regelmæssig basis. Disse anfald er normalt generaliseret tonisk-kloniske anfald, der forårsager børn til at miste bevidstheden.

Behandling

Ifølge Huntington's Association, ikke kan medicin og andre behandlinger bremse udviklingen af Huntington's chorea. Målet med behandlingen er således, at lindre symptomerne. Nogle behandlinger, der kan være gavnlige er ergoterapi, fysioterapi og taleterapi. Nogle medikamenter kan bruges til at løsne muskelstivhed og reducere spasmer.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com