Risiko triglyceridniveauer

07/29/2010 by admin

Triglycerid tæller er en del af en standard blodprøve kendt som et lipid panel. Lipid paneler er nøglen i vurdering af, om du er i risiko for visse hjerte sygdomme som åreforkalkning, ifølge Mayo Clinic. Triglycerid værdier på eller over et vist niveau kan indikere høj risiko for hjerteanfald og/eller slagtilfælde.

Triglycerider

Triglycerider er afledt af fedtstoffer taget ind i kroppen via maden. Kroppen naturligt gør nogle triglycerider, der spiller en rolle i celle regenerering, men store mængder konvertere direkte til LDL-kolesterol.

Risikoniveauet

Normal triglyceridniveauer er mindre end 150 mg/dL, borderline niveauer er 150 til 199 mg/dL, højt niveau er 200 til 499 mg/dL og faretruende høje niveauer er 500mg/dL eller derover.

Low Density Lipoprotein

Selv om LDL kolesterol er vurderet af en anden tælle, er det direkte relateret til triglycerider. Overdreven triglycerider konvertere direkte til LDL kolesterol, hæve dette tal og yderligere øge risikoen for kardiale hændelser.

Overvejelser

Hvis både LDL og triglycerid-niveauer er høje, er det vigtigt at bringe LDL niveauer ned først. Høj triglycerid tæller er sekundære, kun fordi overdreven triglycerider konverteres til LDL og kun tilføje til allerede forhøjet LDL-niveauet.

Forebyggelse

Undgå mættet fedt og kolesterol er afgørende for at forebygge høj tæller. Begrænse stivelse--brød, pasta, kartofler--er også vigtige som stivelse konverterer til triglycerider, derfor muligvis effektuering kolesterol tæller.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com