Hvordan man behandler en kiste sår

07/27/2010 by admin

Der er forskellige typer af bryst sår, som kan være forårsaget af mange faktorer. Bilulykker kan forårsage stump brystet sår. Gennemtrængende brystet sår kan være forårsaget af en stikkende eller skudsår. Uanset hvordan en kiste sår er forårsaget, kan skader variere fra mild til livstruende. Behandling vil variere afhængigt af typen skade, symptomer og sværhedsgraden. Men der er nogle generelle trin til at tage til at behandle en kiste sår.

Instruktioner

• Husk 911 kan være nødvendigt at blive kaldt for nogle bryst sår. Når som helst vejrtrækning er vanskeligt, smerten er svær eller blødning er afskåret fra blive kontrolleret er øjeblikkelig lægehjælp nødvendig. Hvis du er usikker på, om der er behov for lægehjælp, fejle på siden af forsigtighed og ringe 911.

• Find ud af hvordan skaden opstod. For eksempel kan et fald forårsage en anden type sår end en stikkende. Kiste sår, der er forårsaget af force, såsom en bilulykke ofte forårsage stumpe kraft skader. Sår, som gennemtrængende er ofte forårsaget af en kniv eller skudsår. Forstå, hvordan skaden opstod hjælper med at afgøre, hvilken behandling kan være nødvendig.

• Bestemme omfanget af skader. En kiste sår kan være så ubetydeligt som en flænge eller så alvorligt som et skudsår forårsager en stor mængde af skader. Ser for tydelige tegn på en skade som blødning, et åbent sår og blå mærker på brystet. Rulle ofret på hans side for at kigge efter en Afslut sår hvis skaden var forårsaget af et skudsår. Check for brækkede ribben.

• Vurdere vejrtrækning. Afhængigt af typen og sværhedsgraden af en brystet sår kan en person have vejrtrækningsbesvær. Lytte hvæsende vejrtrækning lyde, gryntende eller en sugende lyd. Grev respirationsfrekvens. Den normale sats for en voksen er mellem 14 og 20 vejrtrækninger pr. minut. En stigning i kurs er en indikation af åndedrætsbesvær. Overfladisk vejrtrækning og manglende evne til at ånde dybt kan også indikere et problem.

• Kontrol blødning. Hvis brystet såret har forårsaget omfattende blødning, skal 911 hedde. Ukontrolleret blødning kan være liv truende. Mens paramedicinere er på vej førstehjælp bør gives til at stoppe blødningen. Anvende direkte tryk over brystet sår med en ren klud, indtil hjælpen kommer frem.

• Segl såret. Hvis en sutter brystet såret findes forårsager det luft ind i rummet i brystet kendt som pleural hulrum. Dette kan forårsage lungekræft til at kollapse. Brystet såret skal forsegles. I en nødsituation, kan et sår forseglet med et stykke plastic wrap eller folie. Materialet skal være placeret på såret og være lufttæt.

• Se efter tegn på chok. I en svær kiste sår kan der være enten eksterne blødninger eller indre blødning, som ikke kan ses. Enten årsagerne til tabet af blod kan resultere i chok, som er en medicinsk nødsituation. Tegn på shock omfatter en svag hurtig hjerterytme, kold hud, svaghed, forvirring og angst. 911 skal hedde straks hvis chok er mistænkt.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com