Testosteronniveauer i en kvinde

08/28/2010 by admin

Selv om testosteron er et hormon, der normalt er forbundet med mænd, er det også produceret i små mængder af æggestokkene og binyrerne i kvinder. En testosteron niveauet generelt er fremstillet i kvinder at vurdere tilstedeværelsen af mandlige krop karakteristika, overdreven eller unormal hårvækst, infertilitet, faldt sex drive og uregelmæssige menstruationer. En testosteron test kan være inkluderet i diagnostiske test for æggestokkene eller adrenale kirtel kræft. Testosteron påvirker knogletæthed, muskel masse og sex drive hos kvinder.

Testen

En blodprøve for en testosteron-niveau opnås fra en vene i armen eller hånd af en sundhedsplejerske og prøven sendes til et laboratorium for forarbejdning. Normalt fastende er ikke påkrævet, før dette hormon niveau er trukket. Du læge kan bede dig om at tilbageholde visse medikamenter, der kan påvirke testresultaterne. Risici forbundet med blod uafgjort omfatte infektion af blod tegne site, overdreven blødning, følelse ør, besvimelse og blod akkumulering under huden.

Normal niveauer

Efter MedlinePlus.com, er en normal testosteron-niveau for en voksen kvinde 20 til 80 nanogram per deciliter. Testosteronniveauer svinger i løbet af dagen, men er højest om morgenen, så blod bør fastlægges så tæt på om morgenen som muligt. Nogle laboratorier kan have forskellige normale testosteron intervaller. Baseret på dine resultater, vil din læge beslutte, om din testosteron niveau er unormal.

Medicin interaktioner

Medicin, der kan medføre en øget testosteron-niveau i kvinder er antikonvulsiva, barbiturater, østrogener og orale præventionsmidler. Medicin, der kan medføre en nedsat niveau af testosteron omfatter androgener, dexamethason, diethylstilbestrol, digoxin, alkohol, steroider, ketoconazol, phenothiazine og Spironolacton.

Symptomer

Symptomer på en øget testosteron niveau hos kvinder omfatter uregelmæssig eller savnet menstruation, dybere stemme, acne, faldt bryststørrelse, vægtøgning, øget muskelmasse, udvidelsen af klitoris, vigende hårgrænse og en unormal vækst af tyk, mørk kropsbehåring.

Øget testosteronniveauer

Forhøjede niveauer af testosteron hos kvinder kan indikere idiopatisk hirsutisme, polycystisk æggestokke, trophoblastic tumor, medfødte andrenocortical hyperplasi, adrenal tumor og æggestokkene tumor. Behandlingsmuligheder for at mindske testosteronniveau omfatte p-piller, kortikosteroider og oral østrogen.

Faldende testosteronniveauer

Faldende testosteronniveauer hos kvinder kan indikere Addisons sygdom, en underactive hypofysen, prolactimona og tab af æggestokkene funktion. Testosteron terapi er en indstilling, afhængigt af din alder og medicinske historie, at øge testosteronniveauer. Der er ikke nok undersøgelser til fuldt ud at forstå fordele og langsigtede virkninger af testosteron terapi hos kvinder.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com