Hvad er sen Vs. Tidlige faser i astma?

07/02/2010 by admin

Hvad er sen Vs. Tidlige faser i astma?

Astma er ofte udløst af allergier gennem en multi-fase fysiologisk reaktion på allergener. De tidlige og sene faser af en allergisk reaktion bidrager sammen til betændelse i luftvejene og øget slimproduktion.

Astma og allergi

En allergisk reaktion i luftvejene kan forårsage en øget inflammatorisk reaktion og luftvejene hyperresponsivitet, Ifølge National Institutes of Health. Begge disse er kendetegnende for et astmaanfald.

Allergisk mønster

Den allergiske mønster identificerer hvor gentagen udsættelse for et allergen forårsager en trinvis reaktion i luftvejene, der omfatter tre dele: overfølsomhed, tidlige fase respons og sene fase reaktion.

Sensibilisering

Sensibilisering er den indledende eksponering for et allergen. Den indledende eksponering forårsager dit immunforsvar til at reagere ved at producere histamin og mæglere, der er inflammatoriske stoffer.

Tidlig fase

Den tidlige fase reaktion forekommer typisk inden for en time af initial eksponering for et allergen. Histaminer og mæglere forårsage allergisymptomer såsom nysen, kløende øjne og løbende næse. De også forårsage astmasymptomer som hvæsende vejrtrækning, hoste og åndenød.

Sen fase

Den sene fase reaktion begynder overalt fra tre til ti timer efter den første reaktion. Dette svar, som kan vare så længe som 24 timer, forlænger astmaanfald og omfatter mere alvorlig overbelastning og betændelse end er set i den indledende svar.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com