Levetiden for muskel celle

07/12/2010 by admin

Levetiden for muskel celle

Muskelceller tillade organer af dyr til at flytte og styre indre organer som nyrer og tarme. Inden for hver muskel celle er muskel fibriller, er nøglen til muskelsammentrækning, som igen er dækket med endomysium, en bindevæv, der omgiver hele musklen. Alle sammen, udgør disse celler og væv vores muskulære system.

Typer af muskel

Muskel kan opdeles i tre underkategorier. Skeletmuskulatur er en serie af kamme eller lineær mærker kaldet riller langs overfladen. Disse muskler er under frivillig kontrol og bruges primært i bevægelse. Glatte muskelceller gør op hule organer, såsom nyrerne. Og hjertemuskulaturen er til stede i hjertet og har nogle af rillerne i skeletmuskulatur.

Levetid

Nogle glatte muskelceller kun har en levetid på et par dage. Dog forbliver skelet og hjerte muskel uændret, når den er oprettet. Derfor, deres celler har potentiale til at leve så længe som det organ, hvori de fungerer.

Forskelle

Muskelceller adskiller sig fra andre celler, idet de består af meget mere protein, specielt aktin og myosin proteiner. I modsætning til andre typer af celler arbejde disse proteiner sammen om at forkorte musklen og dermed flytte.

Skeletmuskulatur celler er også særlige ved at kan have mere end én kerne (kraftcenter af en celle), der henviser til, at de fleste celler kun har én.

Alle muskel fiber er udviklet i livmoderen, så i stedet for at skabe nye muskel ved at deltage i fysisk træning, du rent faktisk gør præ-eksisterende muskelvæv større og stærkere.

Oprettelse

Muskelceller der dannes fra stamceller under væksten af et embryo og foster. Stamceller er celler, der har evnen til at udvikle sig til en bred vifte af andre typer af celler. Oprettelsen af muskel kaldes myogenesis.

Myogenesis kommer i to faser. Først er oprettelse af primære fibre, hvilket sker i de meget tidlige stadier af embryonale liv. Disse fibre er derefter fordelt over hele de muskel-dannende dele af kroppen.

Den anden fase af myogenesis indebærer generation af sekundære fibre. Dette sker i løbet af fostrets etape. Mange af de mindre sekundære celler vokser på toppen af hver primære celle, bruge de primære celler som en slags stillads. Derfor er der mange flere sekundære celler end primære.

Mod slutningen af fosterets udviklingstrin, voksne myogenic celler er oprettet og derefter forblive efter fødslen. Disse myogenic celler er ansvarlige for regenerering og oprettelsen af muskel i løbet af livet af organismen.

Død

En celledød kan inddeles i to kategorier: nekrose, der er dødsfald forårsaget af skade eller sygdom, der skærer cellens naturlige liv kort og apoptose, som er den naturlige eller programmerede død af en celle, forårsaget af cellen overstiger dens levetid eller af cellen ikke fungerer korrekt.

I muskelceller, er nekrose karakteriseret ved hævelse af cellen eller afbrydelsen af dets komponenter. Apoptose af muskelceller, på den anden side er karakteriseret ved celle svind. Resterne af cellen er så phagocytized (opslugt og opløst) af tilstødende celler.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com