Ernæring & kost for kronisk hindeagtige nefritis

02/14/2011 by admin

Kronisk hindeagtige nefritis, også kendt som glomerulonephritis, angiver kronisk nyrebetændelse, som forstyrrer normal nyrefunktion. Det kan føre til kronisk nyresvigt. Denne betingelse er normalt et resultat af en anden betingelse. Din kost spiller en meget vigtig rolle i forvaltningen af de betingelser, der forårsager din nyre problemer samt nyre-problemerne selv.

Administration af underliggende betingelser gennem kosten

Nogle af de mest almindelige årsager til kronisk hindeagtige nefritis er diabetes, lupus og højt blodtryk. Ordentlig spise er et vigtigt aspekt af behandling for alle disse betingelser. Følg de foreslåede kostråd for at mildne disse problemer, som til gengæld vil gavne dine nyrer.

Hvis du er diabetiker, undgå dramatisk spiking dit blodsukker med hvidt mel fødevarer og fødevarer med højt i hvide tabellen sukker. Følg lægens anbefalinger vedrørende kulhydratindtagelse. Arbejde med en ernæringsekspert vidende om diabetes til at designe en kostplan.

Hvis du har forhøjet blodtryk, se dit saltindtag; du bliver nødt til at gøre det alligevel hvis du har nogen form for nyreproblemer, så det er især vigtigt for dig. Spis mere friske, uforarbejdede fødevarer i stedet for emballerede og tilberedte fødevarer; de er lastet med salt. Begrænse indtag til 2400 mg eller mindre dagligt.

Autoimmune sygdomme som lupus drage fordel af kostvaner at reducerer betændelse, som forstyrrer normal immun funktion. Øge dit indtag af fødevarer rige på omega-3 fedtsyrer som koldtvands fisk, hørfrø og valnødder. Spise antioxidant rige frugter og grøntsager. Reducere dit indtag af animalsk protein og andre fødevarer, der fremmer inflammation som hvidt mel fødevarer, sukker og flerumættede olier som solsikke, majs og saflorolie.

Tilstedeværelsen af nyreproblemer vil kræve dig til at ændre nogle af de ovenstående forslag; for eksempel kan visse frugter og grøntsager ikke være passende på grund af høje indhold af kalium.

Spise for at styre kronisk hindeagtige nefritis

Denne betingelse påvirker din nyres evne til at filtrere affald og væsker. Ændre din kost for at reducere oprustning af disse materialer. Denne diæt er mere om at undgå visse fødevarer end at spise visse fødevarer.

Reducere væskeindtag; drikker vil for meget fremme væske oprustning og hævelse af dine nyrer. Dette gælder også for supper, ice pops og andet består tungt af væske. Din læge kan rådgive dig om hvor meget væske indtag er egnet til din tilstand.

Begrænse protein, som har en meget kompliceret struktur i forhold til fedtstoffer og kulhydrater og syge nyrerne ikke kan filtrere den korrekt, fører til overdreven affald oprustning i blodet. I omfang din protein er begrænset afhænger af sværhedsgraden af din tilstand. Undgå animalske proteiner som kød, æg og mejeriprodukter.

Skære ned på kalium at reducere affald oprustning i blodet. Begræns dit forbrug af kalium-rige fødevarer, som bananer, avocado, abrikoser, datoer, melon, nektariner, kylling, fisk, tun, Tyrkiet, tomater, søde kartofler, squash, spinat, kartofler, grønne, gulerødder, bønner og selleri.

Arbejde med en ernæringsekspert til at designe en egnet til din tilstand kostplan.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com