Årsagerne til en mand, at tabe sig for hurtigt

12/13/2012 by admin

Årsagerne til en mand, at tabe sig for hurtigt

Diagnose

Vægttab opstår, når kroppen ikke absorbere så mange kalorier som det anvender. Hurtig utilsigtet vægttab hos mænd kan være et symptom på alvorlig sygdom. En omfattende sygehistorie er det første skridt i at gøre en diagnose. Svarene på spørgsmål såsom når gjorde vægt tab start, hvor meget vægt er gået tabt, har kost eller aktivitetsniveau ændret, har der været humørsvingninger eller i blære eller tarm vaner og eventuelle andre symptomer vil give et fingerpeg. En fysisk eksamen og laboratorieresultater, blod og urin test, røntgenbilleder eller ultralyd, kan være nødvendigt at finde årsagen til utilsigtet vægttab og bestemme behandling valg.

Brug af narkotika

Rygning forårsager tab af appetit. Medicin anvendes til behandling af fedme eller voksen opmærksomhed underskud hyperaktivitet lidelse (AADHD) undertrykker appetitten og kan medføre tab af flere pounds, i det mindste indtil tolerance bygger. Medicin misbrug, såsom amfetamin derivater (methamfetamin) og kokain er yderst vanedannende og normalt medføre hurtig vægttab. Andre kemiske afhængighed såsom alkoholisme eller narkotisk afhængighed, kan føre til fejlernæring og vægttab. De sociale, juridiske og psykologiske langsigtede virkninger af narkotikamisbrug kan være ødelæggende for misbrugere og deres familier. Drug behandlingsanlæg og 12-trins selvhjælpsgrupper tilbyder de bedste løsninger.

Diabetes

Udiagnosticerede eller ubehandlet insulinkrævende diabetes, også kendt som type 1 eller juvenil diabetes, forårsager vægttab, fordi kroppen ikke metabolisere glukose. Andre symptomer på diabetes omfatter overdreven tørst og vandladning og nattesved. Mens type 2 diabetes er karakteriseret ved vægtøgning og kan kontrolleres med diæt og motion, type 1 diabetes skal forvaltes med daglige injektioner af insulin, hormonet ansvarlig for glukose absorption, såvel som strenge kosten observationer. Blodsukker overvågning skal gøres ofte for begge lidelser. Selv om en almen praksis læge kan diagnosticere type 1 diabetes, bør en komplet workup udføres af en endokrinolog, en læge med speciale i stofskiftesygdomme.

Smitsomme sygdomme

Spredes ved indånde den samme luft som inficerede personer, er tuberkulose (TB) en meget smitsom sygdom og et alvorligt folkesundhedsproblem. Nogle TB stammer bliver resistente. Mænd er mest tilbøjelige til at blive udsat for TB i institutioner med overfyldte befolkningsgrupper, såsom fængsler eller krisecentre. Symptomer på vægttab kan ledsage kuldegysninger, feber, hoste og træthed. En positiv hudtest betyder ikke nødvendigvis, at TB er aktiv, da sygdommen fortsat er latent og ikke-smitsomme i mange mennesker. For at bekræfte aktiv TB, en kiste X-ray er bestilt.

Hivinfektion, en seksuelt overført sygdom, kan manifestere sig som vægttab med mavesmerter og åndenød 5 til 10 år efter eksponering. En positiv blod eller spyt test for antistoffer kan ske anonymt for at bekræfte infektion.

Kræft

Pludseligt vægttab kan være en advarselstegn på leverkræft, som er mere almindelig hos mænd mellem aldre 50 til 60. Uforklarligt vægttab kan også være et tegn på kræft i bugspytkirtlen, den fjerde hyppigste årsag til kræft hos mænd. Ondartet vækst i colon, lunge og nogle former for leukæmi også påvirker tarmene evne til at absorbere næringsstoffer. Hodgkins lymfom, selv om sjældne, er mere almindelig hos mænd og er karakteriseret ved vægttab. En fysisk undersøgelse og diagnostiske tests kan afsløre kræft. Muligheder for behandling kan omfatte kemoterapi og strålebehandling.

Fordøjelsessystem sygdomme

Pancreatitis er mere almindelig hos mænd der har en historie af overdreven alkoholforbrug eller der har galdesten. Venstre-sidet abdominal smerter, især efter måltider, og vægttab er karakteristiske for pancreatitis.

En anden mave lidelse, der forårsager vægttab, mavesår opstår når foring af maven eller tarmene er eroderet og infektion af H-pylori organismer tage fat. Risikofaktorer omfatter rygning, alkoholisme og hyppig brug af over-the-counter anti-inflammatoriske medicin såsom aspirin eller ibuprofen.

Andre betingelser

Uforklarligt vægttab opstår i inflammatorisk tarmsygdom, hyperthyroidisme og anorexia nervosa. Disse er forhold, der påvirker mænd, selv om de er mere almindelig hos kvinder.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com