Genetiske øjenlidelser

10/10/2010 by admin

Øjenskader forekommer ikke altid under ulykker eller traumer. Øjenlidelser kan også udvikle sig i barndommen eller voksenalderen og stammer fra skader, som personerne, der er født med. Disse genetiske øjenlidelser kan påvirke farve, vision eller hele øjet.

Anophthalmia

Dette er sjælden lidelse opstår under graviditet. Anophthalmia er manglen på et eller begge øjne og begynder i løbet af fostrets udvikling. Betingelsen er forårsaget af unormal kromosomer og genetiske mutationer.

Grøn stær

Med glaukom, bliver synsnerven, der forbinder øjnene til hjernen gradvis beskadiget. Der er således en reduktion af perifer eller side vision. Tidlig debut af glaukom er genetisk.

Strabismus

Dette er en genetisk øje lidelse, som børn ikke vokser. Denne lidelse er mere kendt som wall-eyed eller skeløjet. Et eller begge øjne kan vende nedad, opad eller udad og justeres ikke.

Color Blindhed

Nethinden mangler visse farve-følsomme celler. Så kan personer med denne lidelse ikke se grøn, rød eller blå eller en blanding af disse farver.

Retinitis Pigmentosa

Med denne lidelse er de perifere vision tabt over tid. Selvom symptomerne vises normalt i barndommen, udvikle synsproblemer i løbet af barndommen.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com