Hvad er årsagerne til koagulopati?

07/19/2012 by admin

I tider med intern eller ekstern skade skal kroppen straks gøre en blodprop til at stoppe blødninger. Til dette formål, blood Koagulering--som er en kaskade af biokemiske reaktioner--bliver udløst, så snart blodet kommer i kontakt med en væv. For at koagulere, kræver vores blod fuldt funktionel proteiner (kaldet koagulationsfaktorer) samt sund blodplader. Sommetider, på grund af genetiske eller erhvervede årsager, kan en af disse proteiner bliver mangelfuld eller dysfunktionel, fører til en ineffektivitet (eller manglende evne til) til at danne en blodprop, når det er nødvendigt. Denne tilstand kaldes koagulopati eller en blødning lidelse.

Hæmofili A og B

Aktiveret former for faktorer VIII og IX er nødvendige for at udlede tilstrækkelige mængder af faktor Xa på overfladen af et trombocyttal og danne en blodprop. Mens hæmofili A opstår på grund af mangel på faktor VIII, opstår hæmofili B på grund af faktor IX mangel. Tilstedeværelsen af denne arvelig sygdom betyder ikke, at den specifikke koagulationsfaktor er helt fraværende; Det er som regel til stede i blodet på lavere niveauer. Dette bremser den evne til at størkne proces, og patienten af hæmofili kan opleve fælles hævelse, smerte og stivhed på grund af indre blødninger.

Blodpropper faktor mangel

Selvom sjælden, mangel af andre koagulationsfaktorer--herunder fibrinogen, II, V, VII eller X--er mulige og fører til problemer i koagulation mekanisme, der svarer til dem i hæmofili. Som forventet, skal disse patienter særlig pleje under traumer eller kirurgi.

von Willebrands sygdom (vWD)

Blodplader giver en reaktion overflade for koagulationsfaktorer. Von Willebrands faktor (vWF) hjælper blodplader overholde blodkar væggen på en lokalitet af skade. Når vWF er dysfunktionel (eller dens er lavt), er koagulation igen forsinket på grund af en nedsat trombocyttal koncentration på den ønskede placering.

Trombocyttal mangel

Mangel på blodplader er kendt som trombocytopeni, og det kan forekomme, når knoglemarven producerer lavere niveauer af blodplader. Dette kan føre til hemorrhages i huden og andre alvorlige komplikationer.

Vitaminmangel

Vitamin K er nødvendigt i syntesen af mange koagulationsfaktorer. Derfor, hvis vores udbud af K-vitamin i kroppen bliver utilstrækkelig på grund af sin defekt absorption i tarmen, mange koagulationsfaktorer kan blive mangelfuld til at forårsage indre blødninger.

Antikoagulationsbehandling

Antikoagulationsbehandling er ordineret i trombose for enten behandling eller forebyggelse. Fordi antikoagulerende medicin--såsom warfarin eller lavmolekylære heparin--blokere specifikt den evne til at størkne proces, kan deres tilstedeværelse i blodet forårsage koagulopati. Den samtidige administration af en blod tyndere som aspirin, som delvis blokerer trombocytaggregation, kan øge risikoen.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com