Diabetes og nyre sygdom kost

07/22/2012 by admin

Af de næsten 24 millioner mennesker i USA, der lider af diabetes, lever omkring 180.000 af dem også med nyresvigt. Diabetes er den hyppigste årsag til nyresvigt, tegner sig for omkring 44 procent af de nye tilfælde. Yderligere, selv om diabetes er under kontrol og effektivt forvaltet, kan det stadig føre til kronisk nyresygdom og i sidste ende, nyresvigt. Specielle diæter er afgørende for at bekæmpe begge sygdomme.

Diabetisk og nyre sygdom kost

Med diabetes og nyre sygdom så tæt knyttet, er en kost, der kontrollerer både kritisk. En traditionel diabetisk kost fokuserer på magert protein, komplekse kulhydrater og sunde fedtstoffer. En nyre sygdom kost kan ofte kræver mindre protein til at fremme højere nyrefunktion samt mere komplekse kulhydrater og sunde fedtstoffer. Undgåelse af simpel kulhydrat fødevarer som forarbejdede pasta, slik og simpelt sukker, findes som det i sodavand, er nøglen til en sund kost til diabetikere samt dem, der lider af kronisk nyresygdom eller svigt. Du skal finde en balance mellem de to til at opnå den optimale kost, der hjælper med at kontrollere begge sygdomme.

Som med enhver medicinsk bekymring er tale med en læge eller sundhedspleje udbyder afgørende. Diabetikere og dem, der lider af kronisk nyresygdom ofte mødes med en ernæringsekspert samt at bistå med at opbygge det bedste måltid planer for deres behov. Som en generel regel, dog, skal diabetikere, der også har kronisk nyresygdom have en kost med lav til moderat indhold af komplekse kulhydrater og sunde fedtstoffer. Mængden af magert protein, som fisk eller hvidt kød kylling, kan variere på et sag til sag. Kalium og natrium indtag skal overvåges nøje.

Eksempler på komplekse kulhydrater er bælgfrugter, stivelsesholdige grøntsager (kartofler, grønne ærter og majs), bønner, og hele korn brød og korn. Sundt fedt er enkeltumættet-avocadoer, nødder, olivenolie; flerumættede olier såsom saflor, sojabønner, majs; og omega 3-laks, sardiner, regnbueørred. Undgå mættet fedt og transfedt, der findes i fødevarer som kartoffel chips, slik og bologna.

American Diabetes Association har en liste over superfoods det anbefaler for diabetikere - fødevarer, der har et lavt glykæmisk indeks og er meget nærende for at vedligeholde eller genopbygge vitale næringsstoffer i kroppen. Eksempler på disse superfoods er bønner, citrusfrugter, søde kartofler, tomater, nødder og laks. Disse superfoods kan være til gavn for dem, der lider af diabetes samt kronisk nyresygdom.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com