Problemer med forhøjet triglycerider

05/03/2011 by admin

At vide du har høje triglycerider er noget, du ikke ønsker at høre. Visioner for slagtilfælde og hjerteanfald race gennem dit sind. Høj triglycerider er helt sikkert noget at være bekymret omkring og noget du gerne vil begynde at sænke straks. Tale med din læge om en kost og motion program, der bør være i stand til at reducere dine triglycerid tal.

Hvad er triglycerider?

Triglycerider er fedt molekyler i blodet. Det er et lipid, som er oftest forbundet med en anden blod lipid: kolesterol. Disse to lipider sammen bidrage til at gøre op dit blodplasma.

Din krop stammer triglycerider fra mad du spiser og gemmer det i fedtceller. Hormoner frigive triglycerider mellem måltider når energi er påkrævet. Når du spiser, er kalorier din krop ikke bruger umiddelbart omdannet til triglycerider.

Forhøjede triglycerider

Din læge vil kontrollere dig triglycerid niveau med en blodplasma test. Denne prøvning bør gennemføres efter en overnatning hurtigt, gratis fra mad og alkohol. En blodplasma test vil gøre en optælling af triglycerider i plasma.

National Cholesterol Education Program finder normale triglyceridniveauer til at være mindre end 150 mg/dL. Du betragtes grænsen høje, hvis dit niveau varierer fra 150 til 199 mg/dL. Dem med høje triglycerider har et udvalg fra 200 til 499 med meget høje niveauer er over 500 mg/dL.

Koronar hjertesygdom Link

Holde dine triglycerid niveau normale er afgørende for at holde dit hjerte sundt. Høj triglycerider har været knyttet til koronar hjertesygdom i meget lang tid. Det er stadig uvist, om triglycerider faktisk oprette et hjerte problem eller er symptomatisk for andre problemer. Enten måde vil at reducere dine triglycerid niveau hjælpe mindske din risiko for koronar hjertesygdom, hjerteanfald og slagtilfælde.

Koronar hjertesygdom er en tilstand, hvor plaque bygger langs de indvendige arterievæggene. Det kaldes også koronararteriesygdom. Som plaque bygger, er der mindre diameter og elasticitet i arterierne til at tillade blodet at flyde gennem. Dette kan forårsage en blokering, fører til hjerteanfald eller slagtilfælde. Plaque resultaterne fra opbygge af lipider og andre stoffer, der findes i blodet.

Andre medicinske tilstande

Høj triglycerider kan foreslå andre medicinske tilstande. Din læge vil teste dig for ubehandlet sukkersyge, hvilket kan føre til høje triglyceridniveauer. Da triglycerider er en kilde af energi til kroppen, skal en diabetiker holde dem ordentligt overvåget for at korrekt regulere insulinniveau.

Der er flere genetiske forhold, der fører til høje triglyceridniveauer. De omfatter familiær kombineret hyperlipidæmi, familiær dysbetalipoproteinemia, familiær hyperkolesterolæmi og familiær hypertriglyceridæmi. Disse betingelser mener du ikke vil sandsynligvis være i stand til at styre høj triglyceridniveauer med diæt og motion alene.

Nedbringelse triglyceridniveauer

Hvis du er diagnosticeret med høje triglycerider, der ikke er genetisk forårsaget, bør du være i stand til at styre din tilstand med kost og motion. Den amerikanske Heart Association anbefaler en kost lavt fedtindhold, udskiftning af umættede fedt, mættet fedt. Hvis du er overvægtig, vil at komme til dit mål vægt kraftigt reducere din triglyceridniveauer. Deltage i en aerob aktivitet for mindst en halv time fem dage om ugen til at opbygge muskler og mindske fedt. De fleste mennesker kan holde deres triglyceridniveauer normale gennem justering af smart-kost og motion.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com