Hvad er en geriatrisk graviditet?

10/30/2013 by admin

I fortiden var mødre, der fødte efter 35 år få og langt imellem, men i dag om to ud af ti kvinder udfører disse såkaldte geriatriske graviditeter. Med en generel ændring i holdningerne til kvinders roller i samfundet og flere valgmuligheder end nogensinde tilgængelige til moderne mødre, graviditeter af mere modne kvinder bevæger sig mod mainstream.

Tidsramme

En geriatrisk graviditet er defineret som en, hvor moderen er 35 år gamle eller ældre. Fertiliteten falder med alderen, hvilket betyder, at en kvinde vil være mindre let i stand til at blive gravid som årene går. Derudover bliver fertilitetsbehandling til hjælpe processen med mindre effektive, når en kvinde når omkring 35 år gammel. En sund 30-årige kvinde, for eksempel, har omkring en 20 procent chance for at blive gravid hver måned. Ved tid er hun 40, som procentdel plummets til 5 procent.

Historie

En generation siden og på forhånd, spørgsmålet om geriatriske graviditeter var langt mindre udbredt end det er i dag, dels på grund af den mindre let adgang til prævention. Dette er også i vid udstrækning den samfundsmæssige rolle at de fleste kvinder var forventet at spille som hjemmegående og barn ribber, med færre karrieremuligheder og ansvar uden for hjemmet. I 1970 ' erne, mange "gamle" mødre, der fødte blev anset for ud over sædvanlige og var selv beskrev som "ældre" mødre.

Betydning

Disse dage, holde en anslået 20 procent af kvinderne ud indtil efter en alder af 35 at have børn, relishing deres karrierer og andre aspekter af deres liv før afregning og starte en familie. En signifikant skift i holdningen til moderne moderskab har gjort denne tøven langt mere udbredt, hvilket resulterer i højere antal geriatriske graviditeter. Faktisk, mange højt profilerede tal herunder Madonna, Halle Berry og hustru til den tidligere britiske premierminister Cherie Blair har alle haft graviditeter i løbet af deres 40s, styrkelse af social accept af sent blomstrende mødre.

Advarsel

Geriatriske graviditeter er mere tilbøjelige til at være problematisk end graviditeter, hvor moderen er 34 eller yngre, på grund af alder af moderens æg. Mulige komplikationer forbundet med geriatriske graviditeter omfatter aborter, kromosomafvigelser i barnet og en højere risiko for sygdomme som Downs syndrom. Men der er tests, der kan udføres til at screene for abnormiteter i fosteret.

Ekspert indsigt

I et BBC News artikel, gynækolog Dr. Peter Bowen-Simpkins opfordrede kvinder til at få børn før fylder 35 og helt sikkert før en alder af 40, hvis det er muligt. Dermed aflaster af faldende fertilitet og behovet for at gennemgå føtal abnormitet tests, bemærkede han.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com