Hvad forårsager hår til at vende hvidt?

05/30/2013 by admin

Hår normalt tænder hvide som en del af den naturlige proces af befolkningens aldring. Tidlig hvid hår kan være forårsaget af arvelighed faktorer, sygdom eller stress.

Grundlag af hårfarve

Hårfarve stammer fra melanin, pigment i hud og hår. Melanin er stimuleret af en gruppe af peptid hormoner kollektivt benævnt "melanocyttallet stimulerende hormon" eller MSH.Hver hårsæk indeholder en række pigment celler eller melanocytter. Hvis mere melanin er til stede, er hår farve mørkere. Hvis mindre melanin er til stede, er håret lysere.

Funktion af befolkningens aldring

Generelt om 40 år, begynder pigment celler i hårsækkene at falde. Når mindre melanin er til stede i roden, mister håret sin oprindelige farve og bliver grå. Når hårsækkene stopper producere pigment helt, bliver håret hvidt.

Genetiske faktorer

Hår, der bliver hvid tidligt kan være forårsaget af arvelige faktorer. Den genetiske kode videregivet af forældre eller bedsteforældre kan føre til hvide hår i børn eller børnebørn så tidligt som 20 år.

Andre årsager

En pludselig grå hår patch eller hvid stribe kaldes poliosis (fra det græske ord '' pilios'' for grå). En hvid eller grå patch ofte opstår over panden, men kunne også medføre øjenbryn, øjenvipper eller andre kropsbehåring.

Vitiligo er en autoimmun tilstand hvor pigment-making celler er ødelagt, hvilket resulterer i pletter af hår eller hud, der bliver hvide.

I andre tilfælde, kan hvide hår være forårsaget af skjoldbruskkirtlen mangler eller en mangel på vitamin B-12 og anæmi.Fysisk eller følelsesmæssige traumer kan forårsage kroppen stress, der påvirker produktionen af melanin og flytter voksende hår ind i en hvilefase.En række hudlidelser kan forårsage hår til at falde ud og regrow som hvide.

Forskning

Der forskes i Europa til at bestemme, om en syntetisk peptid i laboratoriet kan stimulere pigmentering i den samme måde som naturligt forekommende MSH, for at genoprette farve til hvid hår efter sygdom.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com