Tegn og symptomer på allergi over for dufte

06/19/2011 by admin

Gå ind i en trange office og pludselig bliver ramt af en bølge af parfume er ikke altid det mest behageligt miljø for nogen følsom over for duft. For en person med allergi påvirker en overfølsomhed over for fragrance ikke blot hans arbejdsmiljø, men hele hans liv; allergiske reaktioner kan forekomme fra noget, der indeholder duft, herunder deodoranter, sæber, rengøringsmidler, shampoo og cremer. Det er vigtigt at kende symptomerne på duft allergi, så det kan blive behandlet i overensstemmelse hermed ved en allergist.

Kontakt børneeksem

Atopisk dermatitis er en overfølsomhed over for en bestemt allergen. Det kan forekomme inden for få minutter og kan også vises efter brug af et produkt i lang tid med ingen forudgående bivirkning. Kontakt dermatitis kan forekomme overalt på huden, herunder hvor parfume eller duftende produkter anvendes, eller endog hvor som helst der kommer i kontakt med tøj vaskes i vaske-og rengøringsmidler. Årsagen til en allergisk reaktion kan normalt bestemmes ved placering af udslæt; en udslæt, fundet i armhulen regionen er normalt forårsaget af en deodorant produkt. Kontaktdermatitis optræder som et plaster på mørkelagt eller rød hud, der i mere alvorlige tilfælde kan omfatte små kløende rande, der kan bryde eller sive en klar væske når ridset. Da kontakt dermatitis er en immunsystem reaktion, kan ikke det blive spredt.

Allergisk Rhinitis

Allergisk rhinitis, almindeligvis kendt som høfeber, er en betingelse forårsaget af at indånde allergenet molekyler, som normalt forværres med øget eksponering. Symptomerne er karakteriseret ved nysen, hoste forårsaget af postnasal drop, tilstoppet ører at pop, ondt i halsen, hovedpine, spænder fra mild til migræne, mørke rande, kløende og rindende øjne, og i mere alvorlige tilfælde, hævelse af øjenlåg.

Astma

Astma kan udløses eller forværret ved udsættelse for duft. Symptomerne på astma omfatte anfald af hoste, hvæsen, eller en hørbar fløjtende lyd ved udånding, åndenød, og trykken for brystet, eller en følelse af konstriktion. Disse symptomer kan fremskridt i en livstruende astmaanfald, hvis symptomer ikke er behandlet ordentligt. Astmasymptomer kan også forekomme i begyndelsen af en dødelig allergisk reaktion kendt som anafylaktisk chok. Hvæsen, hævelse åndenød, facial, nældefeber eller svær kløe over alt i kroppen, trykken i halsen, og astma er alle symptomer, der kan ske i løbet af anafylaksi; denne reaktion skal behandles straks eller kan være dødbringende. Selvom sådan en alvorlig reaktion er sjældne, har der været dokumenterede tilfælde af duft forårsager denne reaktion.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com