Om iboende & Extrinsic Motivation

09/08/2012 by admin

Afhængig af hvem du taler med, udspringer en given motivation af meget basale behov. Det kunne være at spise, fordi du er sulten, der dækker, fordi du er kold. Det kunne være egoistisk eller uselvisk, moralsk eller umoralsk. Uanset hvad en motivation indebærer, er det, kan være klassificeret af "hvorfor." Indre og ydre motivation er blot to kategoriseringer af motivation.

Identifikation

I de mest rudimentære vilkår er motivation grunden til at nogen gør noget. Det er roden grundlaget for en specifik funktionsmåde, dybest set, henviser til en søgsmålsgrunden. Når du taler af indre eller ydre motivation, anvender du hovedsageligt teorien om incitament til grund (eller motiv) bag hvorfor nogen gør noget. Det definerer slags "intent" for en given adfærd til at flytte fra isolerede til sædvanlige.

Betydning

Ved at definere en motivation som enten indbygget eller ydre, er at identificere om hensigten kommer fra indenfor eller udenfor, ellers kendt som interne eller eksterne kræfter. Hvis hensigten bag grunden til at du gøre noget er baseret på dig, og du betragtes alene, det som en indre motivation. Derfor, hvis incitament bag grunden til du gør noget andet er baseret på en anden, det ville blive betragtet som en ydre motivation. Mens de er begge tilsyneladende separat grundlaget for adfærd, er de to motiver faktisk ganske solidt sammenflettede.

Effekter

Sandsynligvis kan en af de nemmeste måder præcist observere og forstå virkningerne af både indre og ydre motivation er at anvende idéen eller teorien om incitament til en verden af sport, selvom enhver aktivitet vi tager del i, som vores arbejdspladser eller endda vores relationer, behandles inden for dette koncept. For nogen til at konkurrere i en given sport ud af rent indre motivation, kan det siges, at denne person spiller af kærlighed til spillet, eller at han personligt er drevet til at være bedst, eller at hun bare nyder denne særlige athletic forfølgelse. Af alle disse grunde kan være immaterielle incitamenter eller "belønninger", men hvis de kommer fra indenfor, de er helt iboende. Nu, for nogen til at konkurrere i en given sport ud af helt ydre motivation, det ville sige at denne person spiller for penge eller medaljer, mens de faktisk ikke nyder spillet, eller at han tog sport ud af pligt, fordi Faderen spillede fodbold, eller at hun buckled under gruppepres og sluttede sig til et bestemt team. Mens alle disse grunde kan være mere håndgribelig karakter, kan nogen motivation, være det indre eller ydre, være enten materielle eller immaterielle. Det er udelukkende baseret på oprindelsen af incitamentet.

Overvejelser

Motivation, selv er en forholdsvis kompliceret koncept, da så mange faktorer eller incitamenter er normalt bag grunden nogen gør noget. Dette er hvorfor både indre og ydre motivation er sagde at blive viklet ind i hinanden, og hvorfor en persons motivation kan være så ekstremt divergerende fra næste mens de arbejder inden for den samme aktivitet. Sjældent vil du finde en person, der udfører en opførsel af en ensom motiv; der er som regel mange interne og eksterne kræfter på spil inden for enhver gerning.

Funktion

For at bruge udøvelse af sport igen som en måde at forklare de komplicerede karakter af motivation, kan du hovedsageligt ser på en person, der tog op sport fodbold interesse eller nysgerrighed (begge iboende motivation), fortsatte med at spille det ud af kærlighed og et ønske om at lykkes (to mere iboende motivation), begyndte at miste interesse og nydelse for spillet på grund af hans coach (ydre motivation) og forlade holdet, fordi hans holdkammerater følte han ikke var god nok (en anden ydre motivation). Selvfølgelig, dette er en meget enkel forklaring for en temmelig indviklede koncept, men det skal illustrere forskellen mellem de to motiver og deres forhold til hinanden.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com