Hvordan virker rygning påvirker et foster?

12/31/2010 by admin

Hvordan virker rygning påvirker et foster?

Hvordan virker rygning påvirker et foster?

Rygning under graviditet er aldrig en god idé, da det kan alvorligt påvirke det ufødte barn. Nikotin i cigaretter kan forårsage arterie spasmer. Fordi blod sendes til moderkagen via disse arterier, kan disse spasmer reducere mængden af ilt og næringsstoffer, som barnet modtager. Som følge af næringsstoffer og ilt mangel er barnet mere tilbøjelige til at have en lav fødselsvægt. I virkeligheden, kvinder, der ryger stærkt er dobbelt så tilbøjelige til at føde en baby vejer mindre end 5 ½ pund. Desuden kan rygning også øge risikoen for tidlig fødsel, hvilket kan føre til sundhedsmæssige betingelser såsom metal retardering, cerebral parese og endda døden. Den gode nyhed er imidlertid, at kvinder, der stopper med at ryge ved udgangen af deres andet trimester drastisk reducere deres risiko for at få en for tidlig eller lav fødsel vægt baby.

Komplikation risici

For tidlig fødsel og lav fødselsvægt, er rygning også vist sig for at medføre graviditetskomplikationer. Kvinder, der ryger under deres graviditet er dobbelt så tilbøjelige til at opstå kraftig blødning under deres levering. Denne alvorlige blødninger er normalt et resultat af placenta abruption, som opstår, når moderkagen adskiller fra livmoderen for tidligt. Barnets ilt og næringsstoffer levering er afskåret som følge af denne adskillelse, som kan føre til store problemer i både moderen og barnet. For at minimere risikoen for både patienter, vil læger ofte vælge at udføre en kejsersnit, hvis de mener, at moderen oplever placental abruption.

Virkningerne af carbonmonoxid

Carbonmonoxid findes i cigaretrøg kan også skade et ufødt barn. Når en person ryger, indånder han eller hun kulilte, som derefter erstatter ilt og udføres gennem blodet via blodrøde celler. Som et resultat, fosteret modtager ikke nogen ilt og vil gøre flere røde blodlegemer i et forsøg på at øge iltforsyningen. Hvis fosteret gør alt for mange røde blodlegemer, men dets blod kan blive for tyk og cut off blodet levering til det ufødte barn organer, resulterer i døden.

Langsigtede virkninger

Selv om nogle kvinder, der ryger kan føde et sundt barn, på grund af de langsigtede virkninger af rygning, kan barnet udvikle sundhedsmæssige problemer i fremtiden. Nylige undersøgelser tyder på, at børn, der blev udsat for cigaretter under graviditet er langt mere tilbøjelige til at udvikle indlæringsvanskeligheder og hjerne misdannelser. Så selv hvis dit barn er født med ingen abnormiteter, kan fremtidige sundhedsmæssige problemer opstå.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com