Symptomer på MS angreb

02/02/2011 by admin

Multipel sklerose eller MS, er en neurologisk sygdom, der involverer kroppen angriber myelin skeder omkring nerverne. Det indebærer sædvanligvis angreb hvor myelinskeden angreb opstår, sammen med perioder med remission, hvor ingen nye angreb forekommer.

Betydning

Symptomer på MS angreb tyder på sygdomsprogression. Hvis patienten tager medicin til bekæmpelse af sygdommen, kan det være et tegn på medicinen er ikke længere arbejde, eller at sygdommen skrider frem.

Funktioner

Symptomer på MS angreb varierer meget fra person til person, men involverer sygdommens skade af nerven myelinskeden og korrelerende nerve irritation og skade. De mest almindelige symptomer på MS er neurologiske smerter, følelsesløshed, snurren eller lammelse i den ene eller flere kropsdele. Syn, hørelse og synke påvirkes undertiden.

Tidsramme

MS angreb forekommer når nye symptomer vises eller gamle symptomer dukker op igen i mere end 24 timer. Disse angreb skal være mindst en måned fra hinanden til at blive et nyt angreb og ikke blot en del af de tidligere angreb.

Overvejelser

De samme symptomer kan forekomme under hver angreb, eller nye symptomer kan forekomme hver gang. MS er uforudsigelig, og det varierer fra patient til patient, om angrebene er lignende symptomer til tidligere angreb eller provenu til nye hver gang. Det er sandsynligt, at angreb vil være en kombination af gamle og nye symptomer.

Identifikation

Den eneste måde at bekræfte, at nye symptomer er faktisk et nyt angreb er at have en MR-scanning med gadolinium ekstraudstyr. Nye aktive eller læsioner vises lyse på forbedret scanninger, gamle læsioner er ikke.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com