Pronation forklaret

04/21/2011 by admin

Pronation opstår, når du gå eller løbe. Det er en medicinsk betegnelse for den naturlige proces, der opstår, hver gang du træder på din fod. Når du går, din mund er meningen for at ramme jorden en bestemt måde. Hælen er meningen for at røre jorden først, efterfulgt af resten af foden. Som kropsvægten hits resten af foden, flader foden en smule i svangen. Denne udfladning proces kaldes pronation. Når udfladning processen ikke sker korrekt, skaber det problemer kaldet over pronation eller under pronation.

Pronation problemer

Et fælles problem, pronation er over pronation. Dette betyder, at buen af foden flader for meget, når du går. Knoglerne i fødderne begynder at flytte indad som følge af denne over udfladning. Selvom pronation er en ubevidst problem og foden bør bare automatisk pronate, det sker ikke altid. Overanstrengelse, kører på en skråning, eller kører i dårlige sko er nogle årsager til, hvorfor dette ikke kan ske, og hvorfor dette over pronation kan opstå. Genetik kan også bidrage til over pronation. Hvis over pronation er venstre ubehandlet, kan det føre til en alvorlig problem kaldes tendinitis. Tendinitis er en medicinsk tilstand, der påvirker akilleshælen. Over pronation forårsager også andre problemer, såsom knæproblemer og hoftesmerter.

Flade fødder

Flade fødder er en anden pronation problem. Flade fødder er almindelig hos børn, der er født med flade fødder og ingen buer. Men, buer skulle udvikle når børn lære at gå. Hvis buerne ikke udvikler, så pronate fødderne ikke ordentligt fordi fødderne ikke er den rigtige form. Denne betingelse løser normalt sig selv, men hvis det ikke og det er persistent, tibialis posterior tendinitis kan udvikle. Tibialis posterior tendinitis forårsager ledbånd og sener i foden til at blive betændte, fører til smerte og i nogle tilfælde permanent invaliditet.

Diagnose

Normalt, diagnosticere læger pronation problemer ved at se dig gå og køre og/eller ved at lytte til dine symptomer. Når du ikke pronate korrekt, opstår denne betingelse normalt hele tiden eller det meste af den tid, når du går. Som et resultat begynder dine sko at vise unormalt slid mønstre. En læge kan se på dine sko og identificere disse unormalt slid mønstre, og dette kan også hjælpe ham til at diagnosticere pronation problemer.

Behandling

Generelt, den bedste behandling for pronation er en, der korrigerer den arch og form af foden, og tvinger foden til at ramme jorden korrekt, når du går. Orthotics er den mest almindelige behandling, da de rette buen og tvinge foden til arch korrekt. De er slidte inde i skoen, og tvinge foden til at påtage sig en bestemt form, hvilket resulterer i den korrekte pronation.

Forebyggelse

Pronation problemer er en kronisk tilstand, som du bevidst ikke kan ændres. Således, problemet kan undgås og når du har det, det kan blive kronisk og sidst en levetid. Heldigvis, anvendelse af orthotics er en no-risiko metode til behandling af tilstanden og lindre smertefulde symptomer forbundet med over eller under pronation.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com