Ernæring Information til en vegetarisk kost

04/25/2011 by admin

Ernæring Information til en vegetarisk kost

En vegetarisk kost er en, der ikke indeholder svinekød, rødt kød, fjerkræ eller fisk og skaldyr. Vegetarisk kost kan være ernæringsmæssigt fuldstændige. Disse kost tendens til at være lav i samlede og mættet fedt og kolesterol. American Heart Association, eller AHA, konstaterer, at vegetarer har mindre forekomst af forhøjet blodtryk, diabetes og hjertekarsygdomme.

Typer af vegetarisk kost

Der findes flere forskellige typer af vegetarisk kost. Lacto-vegetarer spiser mejeriprodukter og plante fødevarer. Lacto-ovo-vegetarer spiser mejeriprodukter, æg og planteføde. En veganer, kun spiser vegetabilske fødevarer og korn og undgår animalske produkter som mælk, ost, æg og honning. En anden gruppe, semi-vegetarer spiser ikke rødt kød men omfatter nogle kylling og fisk i deres kost.

Næringsstoffer i vegetarisk kost

Vegetarer kan få alle de næringsstoffer de har brug for fra en plante-baseret kost sammen med nogle berigede fødevarer. Proteiner, herunder aminosyrer, er rigeligt i bønner, frø og nødder. Vegetarer kan deres behov calcium ved at spise ost og konsummælk. Få nok jern kan være et problem for vegetarer, som de højeste kilder af næringsstoffer omfatter leveren og rødt kød. Spinat og ølgær er dog fremragende plante-baserede kilder. Korn, bønner og nødder er en kilde til zink for vegetarer. Vitamin B-12 findes kun i animalske produkter, så veganere skal tage et supplement eller spise berigede fødevarer som korn.

Tips for vegetarisk kost

For at få nok protein, bør vegetarer bygge måltider omkring fedtfattig kilder af næringsstoffer. Disse omfatter bønner og ris. Soja-baseret kød erstatninger er en anden måde at indarbejde en vegetarisk kost protein. Kød kan udelades fra retter som lasagne, røre-frites og tacos, således at reducere fedt og kolesterol indhold. Veganere, der ikke spiser mejeriprodukter, kan få calcium fra fedtfattig mejeri alternativer såsom soja eller mandel mælk, som er beriget med calcium.

Overvejelser for vegetarisk kost

Vegetarer skal passe på ikke at få alt for forbruge for meget junk food og sodavand. Disse fødevarer er høj i kalorier og sukker og lav i næringsstoffer. AHA tyder på, at vegetarer, der drikker mælk og spiser mælkeprodukter opsøge fedtfattig eller fedtfri versioner. Med hensyn til kolesterol begrænses forbruget til 300 mg pr. dag. En æggeblomme har 213mg kolesterol, så vegetarer, der spiser æg bør være opmærksomme på deres æg indtag. Veganere skal også sikre, at de får tilstrækkelig D-vitamin, enten som et supplement eller tilbringe lidt tid i solen.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com