Femhrt bivirkninger

06/02/2010 by admin

Femhrt er et hormon substitutionsterapi bestående af hormoner østrogen og gestagen. Femhrt bivirkninger er relateret til øget niveau af cirkulerende østrogen. Bivirkninger kan variere fra milde og forbigående til livstruende. En person tager Femhrt kan behandle mange af bivirkningerne selv.

Betydning

Bivirkninger fra Femhrt angiver høj østrogen niveauer. For meget østrogen eller østrogen dominans, er en væsentlig risikofaktor i gynækologiske kræftformer og hjerteanfald.

Typer

Almindelige bivirkninger af Femhrt omfatter hovedpine, kvalme, opkastning, vaginal irritation, urinvejsinfektion, ledsmerter, angst, depressiv lidelse og halsbrand. Mere sjældne, men alvorlige bivirkninger omfatter slagtilfælde, blodpropper, leverskader, brystkræft og kræft i æggestokkene.

Behandling

Behandlinger for de fleste bivirkninger af Femhrt er symptomatiske. For eksempel, bør over-the-counter smertestillende medicin tages for hovedpine, antibiotika for urinvejsinfektion, anti-angst medicin for angst og antacida for halsbrand. Alvorlige bivirkninger har brug for øjeblikkelig lægehjælp.

Tidsramme

Bivirkninger fra Femhrt aftager generelt når behandling afbrydes, eller når en kvinde behandler en bestemt lidelse.

Overvejelser

Femhrt bivirkninger forekomme med variabel frekvens. De fleste kvinder tolerere Femhrt godt, men alternative behandlinger er tilgængelige for dem der ikke gør. Medicinen er kun ordineres til kvinder, der stadig har en livmoder.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com