Helicobacter Pylori infektion

05/17/2010 by admin

Helicobacter pylori er en sygdomsfremkaldende mikroorganisme, der kan leve i mavesækken og tolvfingertarmen af mennesker. H. pylori har inficeret to tredjedele af verdens befolkning, selv om de fleste viser ingen symptomer, Ifølge Centers for Disease Control og forebyggelse (CDC).

Historie

Barry Marshall og Robin Warren opdagede H. pylori i 1983. Deres efterfølgende undersøgelser på bakterien førte til Nobelprisen i fysiologi eller medicin i 2005. Selv om identificeret relativt nylig, er dens tilstedeværelse blevet fundet i mexicanske præcolumbianske mumier.

Transmission

Den eneste dokumenterede overførselskilde er via endoskoper i en medicinsk indstilling, som er let undgås ved hjælp af ordentlig sterilisation teknikker. En mistænkt, mode omfatter plettet godt vand anvendes til drikkevand eller vask frugt og grøntsager.

Infektion

De fleste bakterier ikke kan overleve mavesyre i maven. Ud over de mange forskellige beskyttende lag af cellevæggen, H. pylori er stand til at producere enzymet urease, som neutraliserer mavesyre.

Symptomer

Mest inficerede individer er asymptomatiske, men en smertende eller brændende smerter i maven er almindelige. Andre symptomer omfatter kvalme, opkastning, bøvsen og oppustethed.

Sygdomme

Infektionen kan forårsage gastrisk og duodenal ulcera. Der er en højere risiko for at udvikle mavekræft når inficeret.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com