Postoperativ dyb Venetrombose forebyggelse

07/05/2011 by admin

En DVT, eller dyb venøs trombose, er en ophobning af blodprodukter danner en blodprop og hindrer blodgennemstrømning gennem dybe vener i kroppen. DVT findes hyppigst i de iliaca og femorale vener. Mens DVT kan opstå når som helst, er den postoperative periode en fælles frist for deres dannelse. De kan være liv truer, hvilket gør alle de følgende forebyggelse teknikker vigtigt.

Forebyggende teknikker

Den mest effektive måde at forebygge DVT efter operationen er tidlige ambulation. Når Ambulant, bør du prøve at gå mindst 10 minutter hver 1 til 2 timer. Fuldfører ben øvelser, der involverer kontraherende lægmuskler er en anden måde at hjælpe med at forhindre postoperativ dyb Venetrombose. Disse øvelser kan omfatte gentagne gange kontraherende og frigive dine lægmuskler eller sidder ved siden af sengen og udvide dine ben ud foran dig. Begge tidlige ambulation og ben øvelser øge blodgennemstrømningen gennem benene dermed mindske muligheden for en DVT til form.

Krop positionering er en vigtig forebyggende teknik. Ved regelmæssigt at holde dine fødder og underben forhøjet, du giver mulighed for fuldstændig tømning af blod fra venerne i benene. Hvis udvidelse af underekstremiteterne ikke er tilladt, vil blodet pool i benene og potentielt udgør en livstruende DVT.

Elastisk kompressionsstrømper presse en kontinuerlig og jævnt fordelt over de nedre ekstremiteter. Selv om de kan være ubehageligt, kan disse strømper øge blodgennemstrømningen i dybere venerne dermed mindske risikoen for DVT dannelse.

Intermitterende pneumatisk kompression enheder bruges som regel sammen med den elastiske kompressionsstrømper. Disse enheder er plast ærmer, som kan passe over dit ben op til dine knæ eller endda op til låret. De er forbundet af slanger til en maskine, som sekventielt fylder og tømmer ærme med luft til at udøve pres for at din ankel, læggen og låret. Disse enheder også bidrage til at øge blodgennemstrømningen i dybere vener som den elastiske kompressionsstrømper.

Medicin

Farmakologiske muligheder for forebyggelse af DVTs omfatter indgift af heparin. Heparin er administreret af en subkutan injektion, hvor medicinen sprøjtes ind i et lag af fedt. Det virker ved at forstyrre normale Koagulering i blodet, og derfor forhindrer vækst af en eksisterende blodprop og forhindrer dannelsen af nye blodpropper.


Relaterede artikler

© 2018 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com