Hvordan du kan diagnosticere livmoderhalskræft

07/11/2013 by admin

Hvordan du kan diagnosticere livmoderhalskræft

Livmoderhalskræft omfatter 2,5 procent af kræfttilfælde, der påvirker kvinder og kan være diagnosticeret forholdsvis let med en fælles procedure, der kaldes en celleprøve. Det anbefales, at kvinder, især dem, der er seksuelt aktive og/eller har været diagnosticeret med seksuelt overførte sygdomme, bør underkastes en bækken undersøgelse mindst en gang om året for at sikre, at hvis den nuværende, denne kræft er behandles tidligt. Læs videre for at lære mere om hvordan læger diagnosticere livmoderhalskræft.

Instruktioner

• Planlæg en bækken eksamen med din læge årligt. Næsten alle livmoderhalskræft er forårsaget af og angivet ved tilstedeværelsen af det humane papillomavirus (HPV). Denne virus er mest almindeligt forekommende af den procedure, der kaldes en celleprøve. Lægen indsætter en speculum (et instrument, der adskiller den vaginal væv) og servietter overfladen af livmoderhalsen at indsamle celler, som er smurt på et glas dias.

• Spørg din læge til at udføre en Kolposkopi efter celleprøve. Denne procedure er udført ved hjælp af en colposcope (et instrument med en lys og et forstørrelsesglas værktøj vedhæftet). Lægen ser ud for læsioner eller andre abnormiteter i vaginal hulrummet, påvisning af som angiver behovet for yderligere test.

• Forelægge et bækken eksamen. Dette gøres ved din læge med ved hjælp af et speculum og den fysiske undersøgelse af livmoderhalsen med hånden. Lægen indsætter behandskede fingre i de vaginale hulrum og lægger anden hånden på maven, følelse livmoderhalsen og de omkringliggende organer til abnormiteter.

• Underkastes yderligere testning hvis kræft er mistanke. Én fremgangsmåde er at have en kegle biopsi gjort. Dette opnås ved at have en kegle-formet vævsprøve fra livmoderhalsen til lab test. Endocervikale curettage er en anden metode, som indebærer skrabe livmoderhalsen for vævsprøver.

• Tillad en blodprøve tages af din læge. Dette kaldes en Recaf test og er næsten 96% nøjagtig i detektere livmoderhalskræft. Mange læger mener, at denne test skal erstatte, eller anvendes i forening med den mere almindelige celleprøve.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com