Hvad er Klebsiella?

09/19/2016 by admin

Hvad er Klebsiella?

Klebsiella pneumoniae kan forårsage alvorlige infektioner, der kan ofte være dødelig. Resistente lungebetændelse, kronisk nasal infektioner, urinvejsinfektioner, bronkitis og endda koldbrand er nogle af de infektioner, disse almindelige bakterier kan forårsage i modtagelige mennesker. Infektioner kan sprede sig hurtigt og er oftest erhvervet i hospitalet mens du bliver behandlet for andre sygdomme eller kirurgiske procedurer. De vigtigste kilder til Klebsiella infektioner er hænderne på hospitalspersonale og mavetarmkanalen hos patienter.

Funktioner

Opkaldt efter den tyske bacteriologist Edwin Klebs (1834-1913), er Klebsiella en stavformet bakterie, der lever i munden, hud og mave skrifter af mennesker og dyr. Klebsiella er medlem af familien af bakterier kaldet enterobakterier. Disse bakterier er en normal del af vores mave skrifter og forårsage os nogen skade når begrænset til mave-tarmsystemet. Når Klebsiella bakterier ender i lungerne eller andre væv, men kan alvorlige infektioner resultere. Børn og personer med svækket immunforsvar er særligt sårbare.

Typer

Klebsiella også forekommer naturligt i jorden. Disse stammer af Klebsiella er gavnlige, fordi de foretager Kvælstoffiksering, en proces kritisk til færdiggørelsen af kvælstofkredsløbet. Klebsiella pneumoniae foretager Kvælstoffiksering som gratis living jordorganismer. Fleste humane infektioner er forårsaget af Klebsiella pneumoniae og Klebsiella oxytoca.

Farer

Den mest almindelige Klebsiella infektion er lungebetændelse og det bærer en 50 procent dødelighed med det, selv med antimikrobiel behandling. Symptomer på Klebsiella lungebetændelse er influenzalignende symptomer, feber, kulderystelser og en hoste med tykke Slim blandet med blod. Klebsiella bakterier angribe lungevæv og kan forårsage pus til omgiver lungerne forårsager arvæv til at danne. Dette er meget alvorlige og kan kræve operation for at løse. Klebsiella også inficerer urinvejene og kan komme ind i kroppen gennem sår. Klebsiella er en førende årsag til urinvejsinfektioner hos ældre patienter, for det andet kun til E. coli.

Risikofaktorer

Kontakt med fecal spørgsmål er en væsentlig kilde til infektion. Indlagte patienter med invasive anordninger såsom fodring rør, indlagte katetre, central venøs katetre og der er generelt dårligt helbred er særligt udsatte for ordregivende en Klebsiella infektion. Dem med alkoholisme, lungesygdom og diabetes er også i fare. En Klebsiella infektion kan ofte skal to kraftfulde antibiotika som bakterier er resistente over for penicillin og mange andre, på grund af overdreven brug af hospitaler af bredspektrede antibiotika.

Forebyggelse/løsning

Klebsiella er hovedsagelig en nosokomielle infektion, som er hospitalserhvervede infektioner. Hvis en infektion vises 48 timer eller mere efter indlæggelse eller senest 30 dage efter decharge, anses det for at være nosokomielle. Omhyggelig hånd vask af medicinsk personale, før og efter behandling af hver patient er en effektiv måde at undgå nosokomielle infektioner.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com