Fysiske og biokemiske ændringer forårsaget af livmoderhalskræft

01/22/2014 by admin

Fysiske og biokemiske ændringer forårsaget af livmoderhalskræft

Livmoderhalskræft forårsager forskellige fysiske og biokemiske ændringer, afhængigt af hvor avanceret det er. Tidlige stadier af livmoderhalskræft kun påvirker livmoderhalsen, senere faser kan spredes til andre organer i kroppen. Livmoderhalskræft i sine tidlige stadier kan har ingen symptomer, mens mere progressive kræft kan forårsage uregelmæssig menstruation. Livmoderhalskræft kan behandles med kirurgi, kemoterapi eller strålebehandling.

Fysiske ændringer

De fysiske ændringer forårsaget af livmoderhalskræft er inddelt i faser, der er defineret af den internationale Føderation for gynækologi og Obstetrik. I sine tidlige stadier, den fysiske tumor er begrænset til livmoderhalsen og er lille nok det kan kun ses under et mikroskop. Senere, tumor kan vokse stort nok til at ses med det blotte øje, og det kan sprede sig til livmoderen og parametria, væv ved siden af livmoderhalsen. I fremskredne stadier, kræft kan sprede sig til skeden, væggene i bækkenet, og selv blæren eller endetarmen. Kræft i disse senere faser kan blokere urinledere, muskuløs rør, der bærer urin fra nyrerne til blæren, forårsager urin dysfunktion.

Biokemiske ændringer

I senere stadier af sygdommen, livmoderhalskræft kan sprede sig til lymfeknuderne, der påvirker kroppens immunsystem. Det kan også sprede sig til andre organer, såsom lungerne eller leveren, og påvirker driften af disse systemer. Hvis kræften spreder sig til blæren, kan det påvirke kroppens behandling af toksiner.

Årsager

Kræftceller er celler, som formere ud af kontrol, oprettelse af en tumor, eller en masse af unormale celler. Årsagen til denne abnormitet i livmoderhalsen er ukendt, men den human Papillomavirus (HPV) helt sikkert spiller en rolle som bevis for, at HPV er fundet i næsten alle kvinder med livmoderhalskræft. HPV er imidlertid ikke hele historien. Genetik og livsstil kan også bidrage til baggrunden årsagerne til livmoderhalskræft.

Tegn og symptomer

Tidlig livmoderhalskræft kan forårsage nogen symptomer, som er en af grundene til det er vigtigt at få regelmæssige gynækologiske undersøgelser. Mere avancerede livmoderhalskræft kan forårsage unormal vaginal blødning mellem menstruationer, efter samleje eller efter overgangsalderen. Et andet symptom er våde, blodige og tung udflåd, der har en dårlig lugt. Livmoderhalskræft kan også forårsage bækkensmerter eller smerter under samleje.

Behandling

Livmoderhalskræft kan behandles kirurgisk, med stråling eller kemoterapi. Normalt, indebærer kræft, der er begrænset til ydersiden af livmoderhalsen kirurgi for at fjerne kræft cellerne. Invasiv cervix-cancer, som har spredt sig længere end ydersiden af livmoderhalsen kan behandles kirurgisk ved at fjerne livmoderen. For kvinder med mere avancerede livmoderhalskræft er en kombination af stråling og kemoterapi normalt den mest effektive behandling.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com