Grøn te fordele

04/06/2014 by admin

Grøn te har været en vigtig del af mange østlige kultur, herunder kinesisk, japansk, Thai og indisk kulturer, for tusinder af år. Grøn te har været brugt som en traditionel medicin af disse kulturer skiftevis som en vanddrivende, stimulerende, adstringerende og hjerte-sundhed behandling. I dag, viser tilhængerne af grøn te, at dets anvendelse har mange sundhedsmæssige fordele, herunder hjerte-sundhed egenskaber, anti-cancer egenskaber, vægttab egenskaber og andre positive sundhedsmæssige effekter.

Identifikation

Grøn te er afledt fra de tørrede blade af planten Camellia sinensis, en type af stedsegrønne busk. Det er typisk indtages som en varm drik, brygget fra enten løs te blade eller fra en forberedt tepose. Grøn te kan også spises som en sundheds-supplement i form af kapsler indeholdende grøn te-ekstrakt.

Hjerte sundhedsmæssige fordele

Forskning viser, at grøn te kan hjælpe med at forhindre koronar hjertesygdom (åreforkalkning). En separat undersøgelse viser, at indtagelse af grøn te sænker total kolesterol og rejser gode kolesterol (HDL) niveauer. Men den amerikanske Food and Drug Administration (FDA) godkender ikke brug af grøn te som en behandling for hjertesygdom, siger, at der er ingen troværdige beviser for, at indtagelse af grøn te forhindrer udviklingen af hjertesygdomme.

Anti-cancer fordele

En række forskningsundersøgelser har undersøgt effekten af grøn te på kræft. Indledende forskning viser, at grøn te kan forhindre spredningen af brystkræft, hvis de anvendes i sygdommens tidlige faser. En anden undersøgelse viste, at kvinder diagnosticeret med kræft i æggestokkene, der drak grøn te overlevede længere end dem, der ikke gjorde. Undersøgelser fokuseret på prostatakræft har vist, at grøn te forebygger kræft cellevækst. Det konstateredes imidlertid også, at grøn te forstyrrer funktionen af kemoterapi. Der har været modstridende resultater om grøn tes virkning på kolorektal, maven, esophogeal og lunge kræft.

Vægttab fordele

Grøn te er ofte udråbt som et vægttab supplement. Forskning viser, at grøn te ekstrakt hjælper med at øge stofskiftet og forbrænde fedt. Forskere mener, at katekin polyfenol og antioxidant findes i grøn te, kan være ansvarlig for tes evne til at forbrænde fedt.

Andre sundhedsmæssige fordele

Forskningsundersøgelser viser, at grøn te kan hjælpe i behandlingen af inflammation i forbindelse med colitis ulcerosa og Crohns sygdom. En anden undersøgelse viser, at grøn te, som støtte i reguleringen af blodsukkeret, kan hjælpe med at forhindre type I-diabetes. En tredje undersøgelse viser, at catechins i grøn te kan også hjælpe i behandlingen af viral hepatitis. Men, nogle sjældne lever komplikationer har været forbundet med forbruget af høje koncentrationer af grøn te ekstrakt.

Advarsler

Grøn te og grøn te ekstrakter indeholder koffein, som er et nydelsesmiddel. Resultatet er, kan at indtage store mængder af grøn te føre til søvnløshed, irritabilitet og fordøjelsesproblemer. Grøn te indeholder også små mængder af vitamin K, som kan modvirke blodfortyndende medicin. Hvis du tager andre naturlægemidler kosttilskud eller ordineret medicin, kontakte udbyderen medicinsk før du tilføjer grøn te til din kost.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com