Stemningsstabiliserende i børn

10/04/2016 by admin

"Stemning stabilisator" er en bred betegnelse for medicin, der hjælper kontrol mani og depression, selv om de fleste er faktisk kun effektiv til mani og viser lidt tegn på kontrol af depression. Stemningsstabiliserende er ofte ordineres til børn med bipolar lidelse.

Hvad er mani?

Mani er karakteriseret ved impulsive, uregelmæssig adfærd, racing tanker, forhøjet eller ophidset stemning, dårlig dømmekraft, søvnforstyrrelser og følelser af storhed eller uovervindelighed.

Rolle af stemningsstabiliserende

Mennesker med bipolar lidelse har perioder med mani og perioder med depression. Stemningsstabiliserende udjævner"" dit humør ved at mindske mani.

Forskning

Meget lidt forskning er blevet udført på medicin til børn med bipolar lidelse; faktisk, anerkendt barndom humørsvingninger blev først i DSM IV---mental sundhed fagfolk diagnosticeringsmanualen---indtil 1994. Stadig, læger har rapporteret gode resultater i behandling af juvenil bipolare patienter med affektive sindslidelser.

Lithium

Lithium var det første lægemiddel godkendt til at kontrollere symptomer på bipolar lidelse. Det er det eneste stof, vist sig for at lindre maniske og depressive symptomer og har været en meget effektiv behandling for bipolar voksne siden 1970. Det har vist sig effektive til at forebygge selvmord i bipolare patienter.

Anti-krampehæmmende

Nogle Anti-krampehæmmende er effektiv i styringen mani, og kaldes ofte stemningsstabiliserende. Disse omfatter valproat, carbamazepin, gabapentin og lamotrigin.

Bivirkninger

Bivirkninger af stemningsstabiliserende omfatter kvalme, udslæt, svimmelhed, søvn og appetit forstyrrelser, mundtørhed, øget tørst og vandladning, vægtøgning og rysten. Deres barns læge bør overvåge ham nøje for disse og andre mulige bivirkninger. De kan gå væk efter et par måneder.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com