Hvilken slags vitaminer skal du tage?

03/04/2010 by admin

Den bedste måde at forbruge vitaminer og mineraler er gennem en sund, afbalanceret kost, men det er ikke altid let at spise fødevarer, der indeholder alle de næringsstoffer, du har brug for. I visse situationer kan du og din læge beslutte at tilføje vitamintilskud for at erstatte ernæring din kost ikke kan give. Hvis du er gravid eller ammende, eller har nogen sundhedsmæssige tilstand, der påvirker organer eller immunsystemet, er det især vigtigt at konsultere din læge før du tilføjer nogen kosttilskud til din daglige rutine.

Typer

Der er mange kosttilskud på markedet, der hævder at gøre alt fra at fremme vægttab til at forebygge kræft. Mens kosttilskud markedsføres for at overbevise dig, de er sikkert og nødvendigt, er starter en vitamin regime noget du bør altid drøfte med din læge og er ikke tilrådeligt for alle.

Hvis du har kosten restriktioner, som er vegetar, eller du simpelthen ikke spiser en varieret kost, kan din læge anbefale vitamintilskud. Multivitaminer er almindeligt anbefales til enhver, der ikke spiser en velafrundet kost, og læger kan anbefale en jerntilskud til en vegetar, der ikke indtager jern fra rødt kød. Kvinder der er gravide er typisk ordineret Prænatal vitaminer og kan også tilskyndes til at tage vitaminer samtidigt med at barnepleje. Spørg din læge, hvis hun anbefaler, at du tage vitamintilskud, og hvis så, hvilken type.

Historie

Visse fødevarer har været værdsat for deres ernæringsmæssige værdi i århundreder, men det er kun inden for de sidste 100 år, der bestemt vitamin molekyler er blevet isoleret og navngivet. Ved at undersøge virkningerne af vitaminer, forskere isolere næringsstoffer fra fødevarer, vi ved, fremme et godt helbred, som friske grøntsager, i et forsøg på at finde den præcise årsag, at grøntsager er godt for kroppen. Forskerne håbede at fjerne enkelte næringsstoffer, som C-vitamin fra tomater, ville gøre det muligt at få de sundhedsmæssige fordele ved at spise sunde fødevarer som grøntsager, selvom du ikke ligefrem spiser dem.

Problemet er, med sådan en kort historie af ernæringsmæssige viden, det er stadig uklart om vitaminer er gavnlig når de er fjernet fra fødevarer, hvor de forekommer naturligt. Dette gælder især i forbindelser som omega-3 fedtsyrer, som kun er blevet studeret siden 1980 ' erne, fordi videnskabelige viden er simpelthen ufuldstændig på dette punkt.

Fordele

Visse vitaminer kan være meget gavnligt, hvis de tages, når der er et reelt behov. Teenagere er rutinemæssigt rådes til at tage en multivitamin, fordi deres kost ofte mangler vigtige næringsstoffer og deres voksende krop har brug for ordentlig ernæring. Tilsvarende, unge kvinder er ofte opfordret til at tage en calciumtilskud, hvis de ikke får nok kosten calcium. Mayo Clinic anser calcium og D-vitamin kosttilskud et godt alternativ, hvis din indtagelse via kosten alene ikke er nok, fordi lavt calcium indtag kan markant øge dine chancer for at udvikle knogleskørhed. I disse tilfælde, vitaminer nuværende risikoen for alvorlig fejlernæring og er derfor værd herunder.

Ekspert indsigt

Særberetning om vitaminer og mineraler, udgivet af Mayo Clinic i juli 2009, diskuterer fordele af vitamintilskud, men minder også forbrugerne at videnskabelig viden ikke er perfekt. E-vitamin, for eksempel, er en antioxidant, som videnskabsfolk mener kunne medvirke til at sænke din risiko for kræft og hjertesygdomme, og mange mennesker tager E-vitamin kosttilskud baseret på denne tro. Betænkningen omhandler imidlertid nylige undersøgelser, der tyder på, at vitamin E tilskud ikke giver de samme fordele som E-vitamin indtages gennem fødevarer. Faktisk tyder undersøgelser på, at høj-dosis vitamin E tilskud rent faktisk kan øge din risiko for helbredsproblemer eller død, snarere end at sænke din risiko for sygdom. Betænkningen tjener som endnu en påmindelse at holde din vitamin regime enkle, og kun tage kosttilskud, din læge finder nødvendig.

Advarsel

For meget af en god ting kan såre dig, og i dette tilfælde er der visse vitaminer, du ikke ønsker at tage i høje doser. Overdosis af D-vitamin, for eksempel, kan forårsage en unormal ophobning af calcium i blodet, hvilket fører til nyresten, kvalme og forvirring. Ifølge læger ved Mayo Clinic, denne betingelse er sjælden og bør ikke udvikle sig, hvis du tager vitaminer som anvist, men du skal være forsigtig. Hvis du vælger at tage kosttilskud, så sørg for du ikke dobbelt dosering på alle næringsstoffer. For eksempel, hvis din multivitamin indeholder din daglige tilførsel af D-vitamin, ikke Tag et calcium supplement, der også giver din daglige vitamin D behov. Din læge eller en farmaceut kan hjælpe dig med at kontrollere, at dine vitaminer indeholder sikkert beløb af hvert næringsstof; Hvis du tager mere end ét tillæg bør du have en professionel godkende kombinationen.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com