Hvordan man kan leve med Rapid cykling Bipolar lidelse

02/19/2010 by admin

Hvordan man kan leve med Rapid cykling Bipolar lidelse

Bipolar lidelse er ikke en let diagnose at leve med. Og når rapid cykling af stemninger føjes til det, kan det blive ganske skræmmende at få det under kontrol. Men der findes hjælp i form af terapi og medicin, og mange mennesker siger, det har forvandlet deres liv, hvor de er i stand til at fungere normalt.

Instruktioner

Forståelse Rapid cykling Bipolar lidelse

• Når en person har fire eller flere vekslende episoder af mani og depression inden for en 12-måneders periode, anses dette bipolar lidelse med rapid cykling.

• Mania symptomerne til at holde øje med:

Humørsvingninger, enten glad eller irritabel og vred. En følelse af ekstrem energi. Grandiositet. Impuls aktiviteter som overforbrug, risikabel sex, alkoholmisbrug. Ændringer i søvn. • Tegn på depression

Fald i aktivitet og energi. Stor sorg. Rastløshed/irritabilitet. Øgede bekymringer og nervøsitet. Følelse skyldig og håbløs tale om selvmord. En ændring i spise. Problemer med søvn. • Levende med bipolar rapid cykling er ikke let. Og mens der er ingen kur for det, der er behandlinger for at gøre det lettere at leve med. Terapi og drøfte dine følelser er vigtige linjer i forsvar. Dette omfatter kognitiv-adfærdsmæssige terapi, interpersonelle terapi, familieterapi og psykoedukation. Når du kombinerer terapi med medicin, har der normalt en stor indvirkning. Vær opmærksom på at mest bipolare patienter (og især hurtige variatorer) bliver nødt til at tage, hvad der kaldes en "cocktail" af lægemidler til behandling af alle symptomer.

• Der er flere medicin anvendes til behandling af hurtig cykel bipolar lidelse, der har vist sig for at være nyttigt.For mani symptomer:Lithium, Depakote, Tegretol, Casodex, Risperdal, Seroquel, Geodon., Abilify, Haldol (en anti-psykotisk)For depression:Prozac, Seroquel, Lamictal, Symbyax

• Ulempen er bivirkninger til alle disse medikamenter. De fleste tilbyder sedation, men de som regel også bringer på vægtøgning og risiko for diabetes. Vægtøgning anses en alvorlig klinisk bekymring, ikke kun fordi det kan føre til voksne debut diabetes og hjerte-kar-sygdomme, men fordi overvægt er nu den førende årsag til patienter til at stoppe med at tage deres piller.

Tips & advarsler

  • Kontroller, at din læge overvåger din vægt, når du begynder at tage nogen ny medicin. Du bør forsøge at få regelmæssig motion og spise en sund kost for at modvirke vægt gevinst muligheden for narkotika.
  • Bipolære patienter på flere lægemidler skal være forsigtig med at drikke spiritus, da den kan skifte lægemidlets effektivitet og kan skade din lever.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com