Fakta om organtransplantation

05/01/2010 by admin

Fakta om organtransplantation

Nogle gange en transplantation er nødvendig, når en vitale organ er beskadiget eller ikke fungerer korrekt. Det er en vigtig beslutning for en patient skal gøre at bedre hans helbred, men der er ofte risici involveret. Mange gange et familiemedlem eller matchende donor skal findes til at gå igennem med transplantation. Der er ofte ventelister for disse procedurer, især når kampe skal findes.

Fakta

Nogle 80.000 mennesker er på venteliste i USA for organtransplantationer, og listen vokser af 3.000 mere hver måned. Prioritet for organtransplantationer bestemmes af medicinsk uopsættelighed og tilgængeligheden af matchende donorer, ikke af faktorer såsom køn, race eller religion. Kampe for modtagere og donorer er foretaget gennem et edb-system kaldet nationale udtagning og Transplantation netværk, som drives af den Forenede netværk for orgel deling, med hovedkvarter i Virginia.

Papirarbejde

Før transplantation finder sted, skal du udfylde rutinemæssige sundhed spørgeskemaer og samtykke former, der forklarer patientrettigheder, risici og andre vigtige oplysninger. Donoren skal også udfylde en samtykkeerklæring, enige om at være donor og risici for hende så godt.

Recovery

Afhængigt af orglet transplanteret, forventes opsving at tage mellem seks uger og et år. Du vil blive givet immunhæmmende medicin for forhindre afstødning af det transplanterede orgel. Hvis en person modtager en levertransplantation, vil han nødt til at tage immunsuppressiva for resten af sit liv. En organtransplantation er betragtes som en succes efter et år. Der er altid en chance for orglet skal transplanteres igen selv, især hvis personen er ganske unge.

Resultatet

Organtransplantationer har en chance for, at de måske ikke, men succesrate variere af orgel. Succesen med transplantation afhænger af modtagerens immunsystemet, healing proces og generelle sundhed. Det afhænger også af omsætning af orglet knyttet til fartøjerne, så den kan trives og funktion som en del af sit nye system. Den overordnede succesrate for en en organtransplantation er omkring 80 procent eller højere. Den mest held transplanteret organ er nyrerne med en succesrate på 80 til 90 procent, mens lungerne har den højeste forkastelse af alle organerne med en succesrate på 45 til 53 procent.

Afvisningen sker nogle gange, især i ældre mennesker, personer med flere medicinske problemer og folk der har haft flere organtransplantationer. Afvisningen sker langt mindre med avanceret medicinsk teknologi i dag og medicin gives der reducerer chancen for afvisning.

Vedligeholdelse

At holde din transplanteret organ i godt helbred, spise en velafbalanceret kost, ikke misbruge narkotika og tage enhver nødvendig medicin. Følg eventuelle instruktioner din heath behandleren giver dig organtransplantation og opretholde sunde funktion af orglet.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com