Negle sygdomme fra stråling

02/22/2014 by admin

Negle sygdomme fra stråling

Stråling enten i behandling eller erhvervsmæssig eksponering kan have en negativ effekt på negle. Mens spørgsmål kan være en årsag til kosmetiske eller sundhed bekymring, problemer med neglelejet kan løses med nogle omhyggelig forvaltning og kan gå væk efter eksponering for stråling har fjernet eller begrænset. Forståelse af almindelige problemer og foreslået søm management kan hjælpe neglepleje under svaghed.

Søm abnormiteter

Lidelser af neglen kan omfatte eventuelle afvigelser, der påvirker farve, form, tekstur eller tykkelse fingernegle og tånegle. Der er en bred vifte af sundhedsmæssige problemer, der kan påvirke nail sundhed, men nogle behandlinger kan også påvirke negleroden sundhed. En fælles søm lidelse af neglen er grubetæring, eller små fordybninger i neglens overflade. Kamme er lille, rejst stigninger kører op og ned eller på tværs af neglelejet. Hvide striber eller pletter på neglene er klinisk benævnt leukonychia. Et unormalt formede, tynd søm disfiguration omtales som koilonychia. Skøre negle er almindelige hos ældre, men de kan også være et tegn på sygdom eller underliggende tilstand.

Typiske søm spørgsmål

Det er almindeligt, at patienter med kræft oplever negle problemer mens de gennemgår strålebehandling. Du kan opleve svækket eller sprøde negle. Du kan også finde at dine negle løft eller udvikle højderygge i negleroden. Negl problemer er en bivirkning, der er relateret til kroppens udsættelse for stråling under behandling og ikke normalt permanent.

Administration af negl problemer

Der er flere ting du kan gøre for at hjælpe med at administrere tilstanden af dine negle samtidig går gennem strålebehandling. Sundhedssektoren advarsel mod iført kunstige negle, som havnen bakterier og føre til infektioner. Det foreslås også at du undgå skæring neglebånd og vælge neglebånd creme for hårde eller ru neglebånd. Da negle vil være følsomme, iført handsker under Havearbejde og husarbejde vil hjælpe med at forhindre yderligere søm svaghed. For at arbejde mod virkningerne af tørhed bør du holde hænderne fugtet. Du kan overveje at male dine negle til at give dem ekstra styrke eller suge dine negle med olivenolie eller vegetabilsk olie til at erstatte fugt. Hvis dine negle bryde nær negleroden eller lift, overveje der dækker søm med et band-støtte til at afværge infektion og beskytte neglen.

Bowens sygdom af søm

Yderligere beviser understøtter, at fagfolk, at arbejde med stråling kan også opleve nail uregelmæssigheder. Ved Tohoku University School of Medicine i Japan, var en læge med Bowens sygdom forekommer på neglen undersøgt. Bowens sygdom, en hudlidelse, udløst af udvidede soleksponering, blev identificeret som spørgsmålet fører til brun bands på patientens negl. Forskere bestemmes for erhvervsmæssig eksponering for røntgenstråler i 25 år var knyttet til forekomsten af søm spørgsmål.

Advarsel

Ud over din strålebehandling, kan stoffet bleomycin også gives for at stoppe væksten af kræftceller i kroppen. Dette stof er et element af kemoterapi, der kan indgå i din behandling. Bleomycin har vist sig at have en negativ indflydelse betingelsen af negle. Rapporterede bivirkninger af narkotika bleomycin omfatter øget sprødhed og linjer eller bands på tværs af neglelejet. Under denne behandling, kan negle også ændre farve.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com