Hvordan virker et blodtryk manchet?

02/16/2014 by admin

Hvordan virker et blodtryk manchet?

Blod pumpesystem

Hjertemusklen pumper blod til alle dele af et organ leverer livsnødvendige ilt og næringsstoffer. Et blodtryk manchet måler presset fra blodet på væggene i blodkarrene. Blodtryksmåler har flere tilsluttede dele: ablack nylon blære eller arm band, den tilsluttede slanger, blodtryk gauge meter og pumpning pære og ventil forsamling.

Sådan fungerer det

Blæren er svøbt omkring den øverste del af armen og sikret af Velcro. Det har slanger og en ventil, der er også knyttet til en måler eller læsning meter. Når blodtrykket pære er arbejdede ved trykknap eller manuelt pumpes, sender det luft forbi ventilen og gennem slangen. Den varmluft forårsager blodtryk manchet at oppuste, skaber pres på armen og blodkar.

Resultatet af konstriktion

Stramning manchetten afskærer blodgennemstrømningen i armen midlertidigt. Når manchetten endelig frigiver luften, blod genoptager flyder igen og lægen overvåger strømmen. Pres skabt kunstigt hjælper med at bestemme den hastighed, hvormed hjertet fungerer ved at måle strømmen af blod og registrere det på måleren.

Den registrerede tal

Måleren viser tallene fra hvor blodet begynder flyder, siger 120, og at tallet repræsenterer det maksimale output pres af hjertet, omtales som systolisk læsning. Med andre ord, er det den højeste arterielt tryk læsning under en sammentrækning af venstre hjertekammer af hjertet. Da trykket er udgivet på arm, lytter lægen med et stetoskop mod venerne indtil der er ingen yderligere lyd. Dette nummer så---for eksempel, en 80 diastolisk---viser presset fra hjertet i en afslappet tilstand.

Hjem Test pegepinde

Mange mennesker test deres egen blodtryk hjemme fordi sandere aflæsninger kan komme fra at undgå "doctor's office angst." Punkter at huske, når at tage blodtryk numre er: være stille og roligt siddende, wrap den øverste del af en nøgen arm, resten arm nær hjertet niveau med ingen taler. En foreløbig læsning kan gøres på begge arme og resultatet af den højere læsning bruges. Mennesker med tilbagevendende sundhedsproblemer som en dårlig hovedpine, der ikke vil forlade, svimmelhed eller nauseousness, en langvarig næseblod eller sløret syn bør måle blodtryk og rapportere tal med en læge.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com