Formålet med ekskretionsorganerne System

06/20/2014 by admin

Formålet med ekskretionsorganerne System

Som menneskelige celler metabolisere og skabe energi, affald, udskilles i form af vand og kuldioxid. Disse to biprodukter er de endelige resultater i opdelingen af væsentlige fødevarer, såsom kulhydrater, fedt og proteiner. Kemikalier, såsom kvælstof, svovl og fosfor er strippet fra de gavnlige forbindelser af fødevaregrupper og omdannelsesprodukter ekstracellulære væske. Ekskretionsorganerne system filtrerer disse biprodukter ud af blodet og fjerner dem fra kroppen.

Struktur

Den menneskelige ekskretionsorganerne system består af nyrerne, blære, urinlederne og urinrøret. Den funktionelle enhed af nyrerne er nephron, hvilket er hvor filtrering begynder. Når gavnlige produkter er gendannet til kroppen og affald er fjernet, er urinstof sendt ned urinlederne hvor det holdes i blæren. Blæren er et udvides, muskulære organ, der indeholder urea, indtil det er frivilligt udgivet gennem urinrøret.

Kvælstof fjernelse

Kvælstofholdige affald er et biprodukt af proteiner. Proteiner er lavet som lange kæder af aminosyre grupper. Celler fjerne kvælstof atomer fra proteiner før dens omdannelse til en nyttig energiprodukt. Fjernet kvælstof atomer kombinere med brint til form ammoniak. Ammoniak er giftig for kroppen, så det er funktionen af ekskretionsorganerne system til at fjerne sammensat gennem nyrerne. Nyrerne konvertere ammoniak til urinstof, som sendes til blæren, indtil det udskilles.

Balance af Salt og vand

Nyrerne fungerer som et filter, der regulerer mængden af tab og ion vandforbrug. Mennesker har et par af nyrerne, men de fleste mennesker kan fungere med kun én, at tage sig til at spise ordentligt og undgå narkotika og alkohol. Inde i nyren er tusindvis af glomeruli, der modtager blodet fra alle andre væv. Saltkoncentration i nephron giver nyrerne til at absorbere vand og ioner der er gavnligt for kroppen og sender dem tilbage til blodet. Affaldsprodukter er konverteret til urinstof og sendt ned ureter til blæren.

Nephron

Nefroner er det vigtigste, funktionel enhed af ekskretionsorganerne system. Nephron består af glomerulus og en sløjfe af Henle. Loop af Henle er en U-formet fartøj, der har øget natrium niveauer og vand. Som affaldsprodukter flytte ned i røret, forbliver de i loop til udskilles mens gavnlige næringsstoffer absorberes i væv. Øverst er natrium koncentration lav, så ioner er i stand til at trænge gennem tube's membran. Omvendt, som natrium bliver tungere, vandet er tvunget ind i nyrevæv ved osmotisk tryk. Disse optages ioner og vandmolekyler genbruges i kroppen til fremtidig brug.

Sygdom

Sygdomme af ekskretionsorganerne system er som regel smertefulde, og kan være dødbringende, hvis venstre ubehandlet. Nefritis og nefrose er to sygdomme som nephrons bliver betændt. Hvis nephrons dø, nyrerne er ikke i stand til at fjerne affald og kronisk nyresvigt opstår. Urinvejsinfektioner forekommer når bakterier er i stand til at inficere urinrøret, blære, ureter og nyrer. Urinvejsinfektioner er elimineret ved brug af antibiotika.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com