Kognitive perspektiv & Depression

03/17/2010 by admin

Kognitive perspektiv & Depression

Kognitive perspektiver i psykologi fokuserer på de mentale processer, der spiller en rolle i indlæring og adfærd, og forskerne er hele tiden at udforske naturen af disse processer. Kognitive perspektiver i psykoterapi udviklet en del fra et svar til videnskabelige overbevisninger, adfærd resulterede simpelthen fra konsekvenser. Et berømt eksempel på dette er Pavlovs eksperiment med hunde. En klokke blev ramt hver gang hunde i en eksperimenterende gruppe blev fodret. Snart, hundene begyndte at savle når de hørte klokken, maden var der eller ej. Kognitive psykologer mener der er mere læring og adfærd end simpel handling-konsekvens relationer, og dette perspektiv er ofte bruges til at behandle depression patienter i psykoterapi sessioner.

Forgængere

Forgængerne til den moderne kognitiv perspektiv kan spores tilbage til England i 1600-tallet. Britiske filosoffer John Locke og David Hume mente, at en persons liv oplevelser var vigtige i de mentale foreninger, der defineres individuelle make-up og påvirket individuelle adfærd. Psykologer, der anvender den moderne kognitiv perspektiv i deres praksis på samme måde mener at informationsbehandling, mentale repræsentationer, forudsigelser og forventninger--baseret på tidligere erfaringer--spille store roller i hvordan en person ser sig selv og sit liv og hvordan hun reagerer til situationer.

Indlært hjælpeløshed og Depression

Seligman og kolleger bragt teorien om "indlært hjælpeløshed" i den kognitive perspektiv frem i forgrunden, som har spillet en rolle i den analyse og behandling af depression.

Gennem chok eksperimenter på hunde i 1960 ' erne kom Seligman til den konklusion, at en følelse af hjælpeløshed kan lært eller aircondition. Når hunde fik mulighed for at flygte fra chok nær begyndelsen af et eksperiment, gjorde de senere når præsenteret med mulighed for. Omvendt, når dyrene ikke blev givet mulighed for at undslippe, forsøgte de senere ikke at gøre det, selv når præsenteret med mulighed for.

Seligman troede folk, også kunne lider af indlært hjælpeløshed, når de udøves lille indsats for at imødegå negative situationer, sandsynligvis på grund af tidligere og adskillige mislykkede forsøg på at gøre det. Denne adfærd er fælles med depressive lidelser.

Albert Ellis og følelsesladet terapi

Albert Ellis udviklet en kognitiv perspektiv metode til terapi kaldet rationel følelsesladet terapi i 1970 ' erne, som har været anvendt til behandling af depression patienter. En kombination af kognitive og adfærdsmæssige metoder, denne behandling har til formål at behandle personer ved at ændre de upassende og selvdestruktiv overbevisninger Ellis troede var årsagen til mange psykiske lidelser, og er almindelig hos mennesker, der lider af depression.

Ellis fulgte ABC model--aktivering begivenhed, overbevisning og konsekvens--at ændre negative opfattelse af konsekvenserne, og derfor negative følelser. ABC-model er skitseret den terapeutiske model af aktivering et negativt tilknyttet hændelse og derefter ændre negativ og selvdestruktive overbevisninger omkring begivenhed at ændre tilhørende negativ adfærd. Med fravær af negative følelser, kunne adfærd derefter ændre.

Aaron Beck og kognitiv terapi

Aaron Beck udviklet en lignende kognitiv terapi metode i 1970 ' erne. Beck troede angst-fremme tankemønstre forårsaget angst og depressive lidelser og forsøgte at føre patienter at forstå deres egne destruktive tankemønstre gennem en sokratiske metode til afhøring. Den sokratiske metode aldrig leverer et direkte svar til spørgeren, men gør det muligt for vedkommende at finde svar på hendes egen. Beck mente, at når depression patienter identificeret det faktum, de var at skabe negative og destruktive tankemønstre, de kunne derefter vist hvordan man ændre disse mønstre, se sig mere præcist og derfor ændre deres adfærd.

Kognitiv terapi og medicin

Kognitiv terapi og medicin kan bruges i kombination til at behandle depression patienter. Medicin er kun nødvendigt i svære tilfælde, men i mild og moderat situationer, medicin kan også være muligheder. Medicin anvendes til behandling af depression i forbindelse med kognitive behandlingsformer omfatter tricykliske antidepressiva, monoaminooxidasehæmmere (MAOIs), serotonin reuptake hæmmere (SRIs) og bupropion. For at være effektiv, skal disse medikamenter tages mindst fire til seks måneder.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com