Hvad betyder det at være sund?

02/19/2012 by admin

Hvad betyder det at være sund?

At være sund omfatter langt mere end blot ikke bliver syge. Det omfatter naturligvis fysiske aspekter såsom evnen til at gøre de ting du skal hver dag - gå, udfylde huslige pligter og sove. Men sand sundhed også indebærer at være glad og have mental fokus og klarhed.

Fitness

Fitness er et af udgangspunkterne for sundhed. Hjerte-kar-fitness betyder, at du er i stand til at gå, løbe eller klatre som du skal uden at føle sig forpustet eller som om du har brug at hvile. Walking, jogging, svømning, cykling eller enhver aktivitet, der rejser din puls er godt for dit hjerte-kar-sundhed.

Muskuløs fitness har styrken til at afhente en pose med dagligvarer og gennemføre det eller gøre andre gøremål, der kræver styrke, skovle sne eller skrubbe pletter. Øge din muskelstyrke ved at løfte vægte eller laver øvelser såsom push-ups og squats, der styrker dine muskler uden nogen ekstra udstyr.

Du skal også være fleksible, så dine muskler kan strække sig i hverdagens aktiviteter uden at blive øm. Prøve yoga eller Pilates at øge din fleksibilitet eller blot tilbringe et par minutter strække efter din daglige gang.

Kropstype

Hvis du er overvægtig eller undervægtig, kan dette underminere din sundhed. At være sund betyder at holde din krop på en sund vægt, din højde og ikke at have for meget fedt. Den bedste måde at gøre dette er ved at spise sund mad og motion hver dag, selv om det er bare med at gå.

Mad

At have en appetit for den rigtige mængde af de rigtige fødevarer er et andet aspekt af sundhed. Spise når du ikke er sulten, er fortsætter med at spise når du er fuld eller konsekvent spise usunde fødevarer ikke en del af at være sunde. Alle disse demonstrere et usundt forhold til mad.

Bidrage til din sundhed ved at spise masser af frugt og grøntsager og drikke masser af vand. Afrunde din kost med lavt fedtindhold mejeriprodukter, hele korn og fedtfattigt protein. Nyde din foretrukne behandler en gang imellem uden at føle sig skyldig.

Søvn

At være sund betyder at være i stand til at falde i søvn relativt hurtigt om natten og vågne op følelse frisk om morgenen. Målet for mindst syv timers søvn. Hvis du vågner op konsekvent i løbet af natten, kan ikke sove eller ikke kan vågne op om morgenen, søge hjælp fra en sundhedsperson. Søvn er afgørende for alle de andre aspekter af sundhed i dit liv.

Lykke

Lykke er ikke altid en del af en traditionel definition af sundhed. Men er sund mentalt, ser frem til, hvad du har at gøre hver dag og at være tilfreds med menneskene i dit liv er alt afgørende for din krop at være fysisk sund. Ifølge Mayo Clinic, kan ærlig kommunikation med mennesker i dit liv hjælpe med at opretholde de relationer, der er vigtige for dig og holde dig glad.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com