Hvad er betydningen af DNA Forensics?

10/15/2012 by admin

Hvad er betydningen af DNA Forensics?

Biologer Watson og Crick først beskrev dobbelt strandede strukturen af DNA (deoxyribonukleinsyre) i 1953. Der har været mange bemærkelsesværdige udvikling inden for videnskab og teknologi ved hjælp af viden om DNA-struktur i de sidste par årtier, herunder retsvidenskab. Forensics udnytter videnskabelige anvendelser i feltet af loven. Som videnskab skrider frem i feltet af DNA, så er dens brug i løse retsmedicinske sager.

DNA-teknologi

DNA er den genetiske kodning indeholdt i enkelte celler i kroppen. Det er en dobbelt helix struktur, hvor hver enkelt linje indeholder nucleoside basepar. Sekvensen af disse basepar er specifikke for enkelt. Den bestemte sekvens af nukleotid basepar i DNA er også kendt som genet. I undersøgelse af DNA sekvens af basepar er undersøgt og dette er sammenlignet med enten et kendt mønster eller fra andre celler, der skal identificeres for fælles oprindelse.

DNA i retsvidenskab

Blod, hår, kropsvæsker, sæd, vaginal væsker og andre væv celler er indsamlet som prøver. To typer af prøverne er indsamlet: en fra gerningsstedet og den anden fra mistænkt. Disse prøver er behandlet og derefter ved hjælp af molekylærbiologiske teknikker DNA er identificeret og derefter sammenlignet både af prøverne. Hvis DNA-sekvens er fundet for at være den samme i begge af prøverne, er det tegn på, at cellerne er fra samme person og dermed ansvarlig for forbrydelsen. Det kan tage tre uger til tre måneder til at gennemføre en DNA analyse test.

Teknikker

To almindelige teknikker bruges til at studere DNA i retsvidenskab er RFLP (begrænsning fragment længde polymorfi) og PCR (polymerase kæde reaktion), som i enkle ord er kendt som DNA fingeraftryk. Andre teknikker som STR analyse, mitokondriel DNA analyse og Y-kromosomanalyse er også udvikles og anvendes i retsmedicinsk DNA-test.

DNA profilering

DNA profilering er en fælles betegnelse inden for retsvidenskab. Det er en primære metode til at identificere en person og løse en forbrydelse. DNA profilering er baseret på det faktum, at hver person har en unik DNA fingeraftryk. Derfor giver DNA profilering et vigtigt værktøj i efterforskningen. En teknik kaldet elektroforese bruges til at få DNA profilering.

Betydning

DNA-test er meget specifikke. Hvis testen tyder på, at prøverne er fra den samme person, men chancerne for at testen kan give falsk rapport er meget lille, og selv ved domstolene anser dette som god dokumentation som grundlag for afgørelser. Dette gør DNA test videnskabelige beviser en advokat kan have mest præcise stykke og deraf, DNA-teknologi bliver i stigende grad brugt til at løse mange tilfælde.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com