Hvad dele af hjernen, der bruges til sprog?

12/09/2011 by admin

Hvad dele af hjernen, der bruges til sprog?

Menneskelige sprog har længe været menes at være kontrolleret af to primære sektioner af den venstre hjernehalvdel hjernen, Brocas område og Wernicke's område. Hvert område blev opkaldt efter 1800-tals læge, der opdagede dets rolle i kommunikationen. Wernicke's område er afsat til receptive sprog, dvs., læse og høre. Brocas område behandler ekspressive sprog eller tale. Nyere forskning, men har fundet at afgrænsningen mellem de to områder ikke kan være så klart.

Brocas område

Brocas område, opkaldt i 1861 for franske neurokirurg Dr. Pierre Paul Broca, er placeret i venstre frontal cortex i hjernen. Det letter tale produktion, producerer de første motor signaler, der styrer stemmebånd, tunge, læber, mellemgulv og andre dele af kroppen, der er nødvendige for talte kommunikation. Men nye undersøgelser viser, at Brocas område kan have en bredere rolle i at lette menneskelige sprog.

Wernicke's område

Wernicke's område, opkaldt efter tyske neurolog Dr. Karl Wernicke, ligger for enden af tindingelappen af hjernen. Dette område er blevet krediteret for receptive sprog, evnen til at modtage kommunikation gennem syn og hørelse. For at lette høringen, eksempelvis modtager området Wernicke nervesignaler fra ørerne, differentiere ord fra andre lyde. Området Wernicke og Brocas område danner tilsammen en sprog-løkke, der er placeret i den venstre hjernehalvdel i omkring 90 procent af højrehåndede folk og 70 procent af venstrehåndede personer.

Nyere forskning

En videnskabelig undersøgelse foretaget i 2009 ved University of California, San Diego School of Medicine, viste, at Brocas område har en større rolle i behandlingen sprog end tidligere troet. Forskere anvendes en procedure kaldet Intra-Cranial Elektrofysiologi (ICE) til at optage arbejdet i Brocas område, mens patienter gentaget ord og brugte dem i forskellige grammatiske former, såsom skiftende anspændt, handlinger ubesværet praktiseres i hverdagens menneskelige samtale. Billeder produceret i undersøgelsen viste, at Brocas område var involveret i kontrollen både receptive og ekspressive sprog, bortvejre den fælles tro at disse bestanddele af sprog er eksklusive til de forskellige dele af hjernen. Undersøgelsen dokumenterede neuronal aktivitet angiver, at ord præsenteret for at teste emner blev anerkendt, forarbejdet grammatisk og forberedt til artikulation alle inden for Brocas område.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com