Betingelser & symptomer på blyforgiftning

08/20/2011 by admin

Selv om bly forekommer naturligt i Jordens skorpe, kan bare en lille mængde af bly oprustning i kroppen forårsage alvorlige sundhedsrisici. Blyforgiftning sker når bly ophobes i kroppen over en periode fra måneder til år. Høje blyniveauer kan endda være dødelig. At kende symptomerne på blyforgiftning og forstå alvoren bly eksponering kan have--især hos børn - kan hjælpe dig med at beskytte din familie og dig selv fra blyforgiftning.

Risikogrupper

Spædbørn og børn under seks er i den største risikogruppe for blyforgiftning. Unge chew ofte maling chips med bly på dem eller de får deres hænder, forurenet med bly støv og derefter sætte dem i munden. Derudover deres udvikle organer absorbere bly lettere og deres hjerner og nervesystemer er mere følsomme over for skader. På grund af dette er de skader mere alvorlige, end det ville være for ældre børn eller voksne. Børn, der lever under fattigdomsgrænsen eller i gamle hjem er i mere fare af at spise bly maling chips, fordi bly i maling ikke var forbudt før 1978, og i mange tilfælde, bly maling ikke er stadig blevet fjernet i lavere indkomst boliger samfund. Voksne med høj risiko for blyforgiftning er dem, der har føringen amalgamer i deres tænder eller dem, der arbejder i et miljø hvor der er bly støv, som et hus remodeler, en glasmosaik maker eller en møbler lakreparationer.

Kilder af blyforgiftning

Blyforgiftning kan stamme fra forurenet jord. Udlignede bly partikler fra olie eller maling er de største grunde for jordforurening og jord kan blive forurenet i år. Selv i dag, har motorveje og visse byområder problemer med bly forurenet jord. Husholdningernes kilder af blyforgiftning omfatter postevand hvis du har blyrør, messing VVS inventar eller kobber rør sammen med bly. Den største husstand kundeemnekilde, men er bly-baseret maling, der anvendes i huse, børns legetøj og husholdningernes møbler. Bly-baseret maling er forbudt i USA, men det bruges stadig i mange fremmede lande. Bly er også brugt i mange kosmetik og traditionel medicin fra Indien og andre sydasiatiske lande.

Symptomer hos børn

Symptomerne på blyforgiftning hos børn omfatter irritabilitet, appetitløshed, vægttab, træghed eller mangel på energi, mavesmerter, opkastning, forstoppelse, bleghed og tilstedeværelsen af indlæringsvanskeligheder. Nyfødte babyer kan også have blyforgiftning symptomer. Bremset væksten og indlæringsvanskeligheder kan blive bemærket selv i babyer, og nogle gange disse symptomer fortsætter gennem barndom og videre.

Symptomer hos voksne

Mængder bly for lav til at forårsage symptomer på forgiftning kan stadig have langsigtede risici, som kan forårsage forhøjet blodtryk og psykiske tilbagegang. Smerter, følelsesløshed eller prikken i dine hænder og fødder, muskelsvækkelse, hovedpine, mavesmerter, hukommelse tab, humørsvingninger og træthed er alle tegn på blyforgiftning hos voksne. Symptomer, der er vanskeligere at bemærke er nedsat sædkvalitet eller unormale sædceller hos mænd og abort eller for tidlig fødsel hos gravide kvinder.

Komplikationer

Forhøjede niveauer af bly i blodet kan forårsage flere helbredsproblemer. Anæmi, nedsat muskel- og knogle vækst, høreskader, indlæringsvanskeligheder, nervesystemet og nyreskader, dårlig muskel-koordination og tale, sprog og adfærd problemer hos børn kan alle være forårsaget af høje niveauer af bly i blodet. For voksne, komplikationer omfatter anæmi, grå stær, skader på mandlige kønsorganer, fordøjelsesproblemer, højt blodtryk, hukommelse og koncentration problemer, muskel og ledsmerter, nervesygdomme og graviditetskomplikationer for kvinder.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com