Krone til Rump længde ultralyd

06/28/2010 by admin

Krone til Rump længde ultralyd

En positiv graviditetstest markerer begyndelsen af perioden prænatal, der kulminerer i et barns fødsel. En af de første ting din sundhedspleje udbyder vil gerne finde ud af er den dato barnet vil ankomme. At have et nøjagtigt skøn over leveringsdatoen er afgørende for at forhindre for tidlig fødsel og de negative virkninger, der ledsager den. Nøjagtig dating også gør det muligt at overvåge udviklingen for at bekræfte, at fosteret når vigtige milepæle på de forventede tidspunkter. Ultralyd spiller en kritisk rolle i fastlæggelsen af denne dato.

Metoder

Én måde at finde ud af hvordan "gamle" en graviditet er — sin gestationsalder — er at tælle antallet af dage siden kvindens sidste menstruation. En mere præcis metode er at måle afstanden mellem kronen af fosterets hoved og forbjerg af Balder (rump) af ultrasound imaging. Ultrasonografi bruger højfrekvente lydbølger til at skabe et billede af kroppen. Når fosteret ses ved ultralyd, kan teknikeren måle crown-rump længde og bestemme gestationsalder inden fire eller fem dage. For eksempel, crown-rump længde 18 mm er lig med en gestationsalder bare mere end otte uger.

Timing

Crown-rump længde er målt i løbet af første trimester, fordi der er mindre variation mellem fostre på tidspunktet. I senere trimester, graviditeter fremskridt på forskellige satser, så en crown-rump længde ville være sværere at linke til en bestemt gestationsalder.

Krav

Ultralyd tekniker skal måle crown-rump længde, når fosteret er i en hvilende stilling. I denne stilling, der er en naturlig kurve mellem kronen og gump og fosteret påtager sig sin fulde længde. Hvis fosteret er bøjet under målingen, denne kurve forkorter eller glatter, fører til unøjagtige vurdering.

Værktøjer

Teknikeren visninger fosteret ved hjælp af abdominal imaging (transabdominal ultralyd) eller gennem skeden (transvaginal ultralyd) ved hjælp af en sonde kaldet en transducer. Transvaginal transducer producerer normalt større opløsning, men både transabdominal og transvaginal visninger er tilstrækkelige til at måle crown-rump længde.

Risici

Ultralyd vurdering er ikke-invasiv. Det betyder, at det ikke skader den gravide kvinde eller hendes Foster. Alligevel, de fleste udbydere af sundhedspleje forsøge at begrænse ultralyd vurdering til væsentlige opgaver, fordi de sundhedsmæssige virkninger af hyppige imaging ikke er endeligt fastlagt.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com