Symptomer på Lymphedema

09/10/2011 by admin

Lymphedema er en tilstand, der opstår, når lymfesystemet bliver blokeret. Lymfesystemet er et netværk af lymfekar, der bærer lymfeknuder væske i hele kroppen. Når en blokering opstår i lymfekar, væsken ikke kan løbe ordentligt og hober sig op i det bløde væv i kroppen resulterer i hævelse. Hævelse forekommer i arme og ben, men kan påvirke andre dele af kroppen. Der er ingen kur mod lymphedema, men tilstanden kan kontrolleres.

Årsager

Lymphedema kan være forårsaget af kirurgi, infektion, kræft og skade. Kirurgisk fjernelse af lymfeknuder til at opdage kræft kan overbelaste resterende lymfeknuder og forårsage en ophobning af lymfeknuder væske. Kræftceller kan blokere lymfekar, hvis en tumor vokser nok til at hindre væske flow. Infektion kan angribe din lymfeknuder og skibe blokerer væske flow og forårsager lymphedema.

Arm og ben symptomer

Lymphedema symptomer i dine arme og ben omfatter en trykken eller tyngde i din lemmer, begrænset vifte af bevægelse, hævelse i dine lemmer, der kan forlænge dine hænder og fødder og en smertende i arme og ben. Du kan føle brænde eller kløe i ben eller tæer og har svært ved at flytte en joint i armen eller benet. Andre symptomer kan omfatte en hærdning eller fortykkelse af huden og tilbagevendende infektion i de berørte lemmer.

Andre Lymphedema symptomer

Andre symptomer, der kan ledsage lymphedema omfatter problemer med at sove og hår tab. Tøj, kan sko, ure og smykker føles stram og ikke passer ordentligt.

Diagnose

Når din læge mistænkte lymphedema, vil han bestiller billeddannelse test til at undersøge det lymfatiske system. I en radionuklid imaging, er du injiceret med mildt radioaktivt farvestof og derefter scannet. Billederne vil vise hvordan farvestoffet bevæger sig gennem lymfekar og hvis de er blokeret eller ikke. En MR-scanning og CT-scanning vil vise væv i dine arme og ben og hvis lymphedema er til stede.

Behandling

Behandling vil kontrol og lindre symptomerne. En fysioterapeut kan give dig med blide øvelser, der fremmer lymfeknuder væske til at flytte ud af dine lemmer. Bandagering berørte armen eller benet tillader væske at pumpe ud af ekstremiteten tilbage ind i stammen af kroppen. Bandager bør strammeste på fingre eller tæer og løsere, da de går op i lemmer. Massage terapi flytter væske til de lymfeknuder, hvor det kan dræne. Brug ikke massage, hvis du har infektion, blodpropper eller kongestiv hjerteinsufficiens, eller har fået strålebehandling. Komprimering beklædningsgenstande er ærmer eller strømper som komprimerer lemmer for at fremme strømmen af lymfeknuder væske. Altid konsultere din læge om, hvilken behandling vil være bedst for dig.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com