Knogleskørhed

10/27/2011 by admin

Den medicinske betegnelse for knogleskørhed er osteogenesis imperfecta eller OI for korte. Børn kan være født med denne sygdom. Generelt, mindsker sværhedsgraden af denne tilstand som en person aldre. Hvis en person, ung eller gammel, oplever mange frakturer, kunne han blive ramt af knogleskørhed, ifølge Netdoctor.co.uk (Se referencer).

Problemer med kollagen produktion

Knogleskørhed er resultatet af funktionssvigt kollagen produktion (kollagen er et protein) og ikke har at gøre med calcium, som mange af os tror. Knogleskørhed er en genetisk sygdom, der opstår på grund af kollagen produktion abnormiteter. Kollagen er nødvendige for knoglestyrke og er den vigtigste protein komponent af knoglen.

Genetiske Mutation

Knogleskørhed kan poppe op ud af ingenting. Når dette sker, er dette betragtes som en ny genetiske mutation. En genetiker kan rådgive dig om arv mønstre og om andre børn er udsatte for denne sygdom.

Diagnose

Denne betingelse er generelt diagnosticeret efter en person opretholder flere frakturer. Et andet symptom på sygdom, som ikke altid er til stede, er, at hvide i den persons øjne vil være grå eller blå. Omkring 50 procent af de mennesker, der har knogleskørhed har også en anden unik egenskab: ekstra små knogler vil være til stede i suturer, som kaldes wormian knogler i kraniet.

HRT

Selvom hormonsubstitutionsbehandling (HRT) betragtes kontroversielle på grund af dens link til brystkræft, siger Netdoctor.co.uk, at kvinder der har knogleskørhed, og der er overgangsalderen, som i sig selv sætter dem i risiko for osteoporose, bør overveje at tage hormoner. Sandsynligheden for, at fastholde frakturer øger temmelig dramatisk efter overgangsalderen, især for en kvinde, der er allerede blevet diagnosticeret med knogleskørhed. Diskuter dette med din læge, der kan rådgive dig om risiciene og fordele ved HRT, som bevarer knogler og forhindrer blod fartøj problemer, der kan føre til hjerteanfald. Men husk på muligheden for brystkræft udvikler som følge af HRT. Hvis en overgangsalderen kvinde undergår HRT for at forebygge knogleskørhed, hun kan genoptage sin månedlige menstruation, men dette kan undgås på tidspunkter via brug af mere moderne former for HRT.

Høretab

Høretab er udbredt blandt personer med knogleskørhed og dette kan være på grund af frakturer eller deforme karakter af små knogler i personens mellemøret. Lyde er ikke overføres normalt til det indre øre på grund af disse knogle uregelmæssigheder.

Midlertidig knogleskørhed

Spædbørn kan lider af midlertidig knogleskørhed, som er en tilstand, der var kun anerkendt inden for de seneste to årtier. Årsagen til denne betingelse er ikke kendt, men det ser ud til at påvirke tvillinger og for tidligt fødte børn mere end fuld-sigt og enkelt spædbørn. Disse babyer kan lide fra talrige frakturer primært i de første seks måneder af deres liv, men dette fænomen kan vare op til et år. Forældre, der har et spædbarn, der lider af denne betingelse kan både have kollagen abnormiteter som kan deres pårørende.

D-vitamin

The Mayoclinic.com (See References) notes that a lack of Vitamin D can result in osteoporosis, which is a brittle bone disease. D-vitamin har mange fordele, herunder, men ikke begrænset til, bygger muskelstyrke og stærkere knogler, som hjælper ældre mennesker med deres balance og koordination, så de ikke er så tilbøjelige til at snuble og falde. Mangelfuld niveauer af D-Vitamin kan øge risikoen for kræft, herunder kræft i lungerne, nyre, livmoder, kolon, bryst, æggestok og endetarm. Selvom lægerne er ikke helt sikker på, hvorfor D-Vitamin fungerer på denne måde, det ser ud til at forhindre cellerne i at blive kræft ved at hjælpe, regulere cellulære vækst. D-vitamin kan er også nyttigt i forebyggelsen af muskelsvaghed og smerter og tilbyde beskyttelse mod multipel sklerose, type 1 diabetes, autoimmune sygdomme (herunder reumatoid arthritis), fordi det hjælper med at reducere inflammation og styrker immunforsvaret. Kroppen producerer D-Vitamin, når en person udsættes for solen. Ældre mennesker er ofte svage og får ikke meget sol som et resultat. Mayo Clinic anbefaler, at en person tager mellem 800 og 1.000 IUs af D-Vitamin pr. dag. Diskuter dette med din læge.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com