Om brækkede tæer

10/20/2011 by admin

Brækkede tæer er irriterende skader. Det kan være meget frustrerende at føle så meget smerte kommer ud af sådan en lille og--før din skade--ubetydelig del af kroppen. Brækkede tæer er vanskelige at behandle og svært at beskæftige sig med, mens de helbrede. Men med tålmodighed og lidt forståelse om lige hvad du har gjort for at din fod, du vil gøre det igennem.

Typer

Hver af dine tæer er faktisk består af flere knogler. Et traume til en af disse knogler kan resultere i en brækket tå. Almindelige årsager til brækkede tæer er svært "stubbe" eller droppe tunge genstande på tåen. Gentagne, stressende bevægelser, ofte forårsaget af sport uddannelse, kan også resultere i en brækket tå. Denne type af pause kaldes en stress fraktur.

Identifikation

Umiddelbart efter skaden, vil du bemærke nogle alvorlige smerter og hævelse. Blå mærker er også almindeligt. Andre symptomer kan opstå senere, såsom at have svært ved at gå--især hvis storetåen er brudt- og følelsen af, at dine sko er for stram. Din tå kan også forekomme mærkeligt bøjet.

Tidsramme

Mens der er mange tegn på, at din tå er brudt stort set umiddelbart efter kendsgerning, kan du også opleve komplikationer som tå heler. Mens i første omgang, det vil være ulideligt smertefuld og sandsynligvis hævede og hamrede, da smerten letter andre kan symptomer sat. Blod kan pool under toenail af den skadede tå. Hvis dette sker, vil du skal have det professionelt drænet. Brækkede tæer kan tage op til seks uger til at helbrede, men du kan fremskynde din opsving ved at tage det let på din tå og følge lægens anvisninger til punkt og prikke når det kommer til pleje. Selv efter at tå har helbredt, denne del af kroppen er meget tilbøjelige til at skade-relaterede gigt, og du kan føle periodiske smerte i det skadede led.

Misforståelser

Mange mennesker tror, at intet kan gøres for en brækket tå. Som et resultat, selv når de har alvorligt skadet deres mund, går de ikke til lægen. Der er ting, der kan gøres derhjemme for at hjælpe en brækket tå helbrede, bør du altid konsultere en læge for at sikre, at der er ingen komplikationer såsom infektion med din brækket knogle.

Forebyggelse/løsning

Når du har set en læge, er der ting du kan gøre for at hjælpe din tå helbrede hurtigere. Prop din fod på puder når det er muligt. Dette vil lektion hævelse. Tilbagelænet i en liggestol har en lignende effekt. For de første en eller to dage efter du bryde din tå, kan du is cifferet hver to timer i ca 20 minutter. Efter de første par dage er denne behandling ikke længere nyttigt eller nødvendigt. Du bør også gøre dit bedste for at holde dig fra din skadede fod indtil tå er helt helet.

Advarsel

Helst du bryde en knogle, løber du risikoen for alvorlig infektion og store komplikationer. Selv hvis knoglen er så lille som din lille tå, bør du stadig have det undersøgt af en læge. Især hvis smerten ved pausen ikke lette men bliver værre, eller hvis tåen bliver ømme, røde eller varmt, det er yderst vigtigt, at du har tjekket det snarest muligt for at undgå alvorlige infektioner, der kan i sidste ende føre til en amputation, hvis venstre ubehandlet.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com