Sådan Treat Paranoid personlighedsforstyrrelse

01/24/2012 by admin

Sådan Treat Paranoid personlighedsforstyrrelse

Paranoid personlighedsforstyrrelse er en psykiatrisk tilstand, hvor en person har følelse af mistillid, mistænksomhed og fjendtlighed mod andre, og kan ikke udvikle nogen interpersonelle relationer på grund af disse følelser. Læs om at lære hvordan adfærdsmæssige terapi og psykoterapi kan hjælpe behandle en paranoid personlighedsforstyrrelse.

Instruktioner

• Få en korrekt diagnose for paranoid personlighedsforstyrrelse fra en kvalificeret mental sundhed professionel som en psykiater eller psykolog. Symptomer på paranoid personlighedsforstyrrelse omfatter overdreven frygt for afvisning, en alvorlig mistillid og mistanke om andre og en tendens til at fordreje begivenheder for at tilfredsstille disse vrangforestillinger. For at kvalificere sig som en paranoid personlighedsforstyrrelse, skal disse symptomer opleves i en grad, der interfererer med at udvikle normale interpersonelle relationer med andre, og leve et normalt liv.

• Sørg for, at symptomerne på paranoid personlighedsforstyrrelse ikke er blot en del af en mere alvorlige psykoser, som skizofreni eller enhver manio-depressive lidelser. Yderligere evaluering fra din mentale sundhedsplejerske bør fjerne denne mulighed.

• Overveje en individualiseret program af psykoterapi som første mulighed for at behandle en paranoid personlighedsforstyrrelse. Dette er generelt menes at være den mest effektive måde at behandle denne form for personlighedsforstyrrelse, fordi at finde grundlæggende årsager til disse paranoide opførsel er nødvendigt at fjerne dem. Desværre, denne type af behandling kan tage noget tid, fordi en person, der lider under denne form for personlighedsforstyrrelse vil normalt være meget tilbageholdende med at søge terapi i første omgang, og vil ikke tillid terapeuten i første omgang.

• Brug gruppeterapi til behandling af en paranoid personlighedsforstyrrelse. Denne form for terapi direkte adresser den ensomme adfærd, og giver mulighed for enkelt at langsomt vænne sig til at interagere med andre på en konstruktiv måde. Bemærk, at dette kan give bagslag, hvis den enkelte udvikle obligationer med ligesindede, styrke den paranoide opførsel.

• Implementere selvhjælp programmer, såsom støttegrupper til at behandle en paranoid personlighedsforstyrrelse. Med korrekt tilsyn, kan en person med denne type lidelse langsomt begynde at udvikle normale relationer med andre, og gradvist fjerne følelsen af isolation og mistillid.

Tips & advarsler

  • Paranoid personlighedsforstyrrelse kan først vises i barndommen eller i teenage årene. I disse perioder, kan enkeltpersoner udvikle ensomme vaner som følge af følelser af forfølgelse eller fremmedgørelse fra andre. Disse følelser kan blive forværret når sammenholdt med at blive drillet eller at have følelser af "er forskellig fra alle andre."

Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com