Virkningerne af forbruget af fossile brændstoffer

09/17/2011 by admin

Virkningerne af forbruget af fossile brændstoffer

Fossile brændstoffer er helt bogstaveligt brændstoffer, der blev oprettet af fossiler. Døde organismer begravet i jorden gradvist nedbryde over millioner af år at skabe kul, råolie og naturgas, som mennesker bruger til at opvarme bygninger og køre biler, sammen med utallige andre anvendelser. Der er flere problemer i forbindelse med brugen af fossile brændstoffer, nogle har katastrofale følger for miljøet, mens andre effekt på økonomien.

Globale opvarmning

Måske frigiver den største bidragyder til global opvarmning, afbrænding af fossile brændstoffer, som er nødvendig for at frigive deres energi, kuldioxid gas i miljøet. Denne gas fælder varme i jordens atmosfære, skaber forhøjede temperaturer. Varmere temperaturer føre globalt til smeltet polare iskapper, forårsager vandstand stiger--, hvilket igen fører til udryddelse af plante- og dyrearter. Forskere ved Lawrence Livermore National Laboratory anslår, at hvis brugen af fossile brændstoffer fortsætter på sit nuværende tempo, i 300 år gennemsnitstemperaturen vil stige med mere end 14 grader Fahrenheit, som ville hæve ocean niveauer af så meget som 21 fod. Mængden af CO2 i atmosfæren ville også øge fra dens nuværende 240 dele per million til mere end 1.200 ppm.

Energikrise

Da det tager millioner af år at skabe fossile brændstoffer og vi bruger dem langt hurtigere end de kan genbestilles, vil verden løbe tør for dem i den nærmeste fremtid. Skøn på præcis hvor længe varierer meget, især fordi den organisationen af olieeksporterende lande (OPEC) er meget hemmelighedsfuld og vil ikke oplyse hvor meget af disse fossile brændstoffer fortsat. Uanset den nøjagtige dato, hvor verden udtømmer dens fossile brændstofreserver der vil være en fuld-blæst energikrise. Olie og petroleum priser vil skyrocket mens industrien krypterer at udtænke og gennemføre alternative energikilder.

Forurening

Ud over kuldioxid udgivet afbrænding af fossile brændstoffer svovldioxid, nitrogenoxider og flygtige organiske forbindelser til miljøet. Nitrogenoxider danne smog, der forårsager bronkitis, lungebetændelse og andre luftvejssygdomme. Derudover er nitrogenoxider og svovl oxider også de store bidragydere til syreregn, som sænker pH i søer og floder, forårsager udbredte død af planter, dyr og afgrøder. Afbrænding af fossile brændstoffer skaber også støv, sod og røg, som tilføjer til luftforureningen, forårsage respiratorisk irritation og kan bidrage til syreregn.

Miljøskader

Høst fossile brændstoffer er også skadelig for miljøet. Kul, for eksempel, er ofte udvundet af bjergtop fjernelse eller strip minedrift, som ødelægge jordens naturlige topografi. Offshore olieboring er farlige for vandlevende organismer, herunder havet liv indtages som fødevarer, hvilket fremgår af den seneste BP olieudslip i Mexicanske Golf.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com