Er blindhed udgangen etape virkning af tyktarmskræft?

06/17/2010 by admin

Er blindhed udgangen etape virkning af tyktarmskræft?

Når fanget tidligt, kunne en patient lider af tyktarmskræft har en levetid på op til fem år. Det er vigtigt, at alle får en regelmæssig kolon eksamen efter 50 år, så denne sygdom kan fanget i de tidlige stadier, hvis det er til stede i kroppen. Som hvert trin af tyktarmskræft udvikler, falder levealder sats. Hvis du udviser nogle af symptomerne på kræft i tyktarmen, bør du undersøges hurtigst muligt.

Tyktarmskræft

Når maligne celler form i tyktarmen, kaldes det kræft i tyktarmen. Folk, der er mest udsatte for at udvikle tyktarmskræft omfatte personer over en alder af 50 år gamle, alle, der har en historie af kræft i familien, og dem, der har haft polypper (svulmende væv) i tyktarmen i fortiden. En person med Crohns sygdom eller der har oplevet sår i slimhinden i tarmene kan være mere tilbøjelige til at udvikle tyktarmskræft.

Sværhedsgraden af tyktarmskræft er kategoriseret i fem etaper: fase 0, fase I, fase II, fase III og stage IV.

Symptomer

Symptomer forbundet med tyktarmskræft omfatte blod i afføring, forstoppelse, diarré, mavekramper, ekstrem træthed, uforklarligt vægttab, smerter og opkastning, Ifølge National Cancer Institute.

Etaper

Fase 0 af tyktarmskræft er, når kræften er kun i den indvendige foring af tyktarmen. Ninety-fem procent af mennesker diagnosticeret med tyktarmskræft på nuværende tidspunkt har en overlevelse på fem år, ifølge den Merck online medicinsk ordbog.

Scenen jeg er, når kræften spreder sig til muskel i tyktarmen. Halvfems procent af patienter diagnosticeret med fase kolon kræft vil overleve op til fem år.

Når kræften spreder sig til musklerne og det yderste lag af store tarmene, er patienten i fase II for tyktarmskræft. Procentdelen af dem, diagnosticeret med fase II kolon kræft, der overlever for fem år spænder fra 55 til 85.

Fase III er, når kræften har spredt sig til lymfeknuder gennem de ydre lag af tyktarmen. Kun 20 procent til 55 procent af fase III patienter overlever i fem år.

Den sidste fase af tyktarmskræft er fase IV og kun 1 procent af patienterne inden for denne fase vil overleve i fem år. På dette tidspunkt, at kræften har spredt sig til andre organer såsom lunger, lever eller æggestokke.

Metastatisk kræft og blindhed

Metastatisk kræft er en type kræft, der kan invadere andre områder af kroppen, herunder hjernen. Når hjernen er angrebet af disse kræftceller, kan det forårsage symptomer som vaklen, hovedpine, kramper og blindhed.

Institut for medicinsk onkologi i Indien hedder det, at en metastatisk hjerne masse er typisk forbundet med systemisk kræft andre steder i kroppen.

Kræft medicin og blindhed

Bevacizumab bruges sammen med andre lægemidler til behandling af patienter med metastatisk carcinom af tyktarmen eller endetarmen, ifølge Mayo Clinic hjemmeside. "Bevacizumab er et stof, der hjælper kroppen med at bekæmpe kræft," siger webstedet og tilføjer, "det forhindrer vækst af visse typer af blodkar til kræftceller. Dette medvirker til at reducere væksten af kræftceller ved at udsulte celler af næringsstoffer, der er nødvendige for at vokse."

Bevacizumab kan forårsage mange alvorlige bivirkninger, herunder gastrointestinal perforation, langsom heling af sår, alvorlig blødning, højt blodtryk og nervesystem forstyrrelser, der kan omfatte hovedpine, beslaglæggelse eller blindhed.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com