Virkningerne af Amoxicillin

12/12/2011 by admin

Virkningerne af amoxicillin variere i intensitet fra mild til alvorlig. Amoxicillin er et medlem af familien penicillin. Amoxicillin er en fælles antibiotika, der bruges til at behandle en bred vifte af bakterielle infektioner forekommer med hud, øre, sinus, og øvre luftveje. Mens mange mennesker kan tage amoxicillin uden problemer, nogle mennesker er allergiske over for amoxicillin og opleve bivirkninger.

Milde bivirkninger

Nogle mennesker har meget milde symptomer, men andre mennesker oplever symptomer, der kræver øjeblikkelig lægehjælp. Almindelige bivirkninger af amoxicillin er følgende: mild diarré, ondt munden eller hvide pletter i munden, hovedpine, og vaginal kløe og decharge.

Mere alvorlige

De mere alvorlige effekter fra at tage amoxicillin er følgende: mørk urin, gulfarvning af hud eller øjne, kvalme og opkastning, maven og mavesmerter, let blå mærker eller blødning, og vedvarende halsbetændelse eller feber--betyder alt sammen, du skal ringe til din læge.

Svær mave tilstand

En svær intestinal tilstand kan forekomme. På grund af resistente bakterier, kan en tilstand kendt som pseudmembranous colitis finde sted flere uger efter ophør med amoxicillin behandling. Kontakt en læge hurtigst muligt, når vedvarende diarré, maven og mavesmerter, kramper, og blodig slim i afføringen. Brug ikke antidiarrhea produkter eller narkotiske smertestillende, fordi disse medikamenter kan gøre symptomerne værre.

Trøske

Oral trøske eller en ny vaginal eller gær infektion kan også forekomme. Trøske er udseendet af hvide pletter i munden, og kan udvikle sig efter at tage amoxicillin i lang tid. Kontakt din læge.

Allergisk effekter

Nogle mennesker er allergiske over for amoxicillin på grund af det at være medlem af penicillin familien. En person kan reagere som et skadeligt stof har indtastet kroppen, snarere end en medicin kommer til undsætning. Immunforsvaret vil skabe antistoffer til at angribe medicinen. Der bliver oprettet en person til en hel væld af allergiske reaktioner såsom kvalme, opkastning, udslæt, kløe, hævelse, og undertiden svimmelhed. Nogle amoxicillin brugere kan også opleve åndedrætsbesvær på grund af den allergiske reaktion.

Andre effekter

Amoxicillin kan have andre effekter. Amoxicillin kan faktisk nedsætte virkningen af p-piller. En anden form for effektiv prævention bør anvendes samtidig tage amoxicillin bare for at være på den sikre side. Amoxicillin kan forårsage et falsk-positive resultat med visse diabetisk urin test produkter. Amoxicillin kan også påvirke resultaterne af laboratorieundersøgelser. En person ville have at underrette lægen samtidig tage amoxicillin og før lab tests er udført.

Konklusion

Det er en god ide at fortælle lægen, hvis du har allergi over for penicillin eller amoxicillin. Fortælle en sundhedsplejerske, hvis du tager anden medicin. En bivirkning kan undgås. Fortæl lægen, hvis du har en nyresygdom eller infektioner såsom mononukleose.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com