Hvilke systemer fungerer lungerne med?

07/12/2011 by admin

Hvilke systemer fungerer lungerne med?

Som nævnt på neurovidenskab til webstedet Kids, er alle kroppens systemer indbyrdes forbundne og afhængige af hinanden. Dette gælder også for enkelte organer. Lungerne er en af kroppens vitale organer. Lungerne er placeret i brysthulen, lige bag breastbones. De er ansvarlige for overførsel af ilt til kroppen og arbejde sammen med andre individuelle organer og kropslige systemer for at sikre gas udvekslingen har fundet sted.

Åndedrætssystemet

Lungerne er normalt forbundet med luftvejene. Luftvejene er en kombination af kropslige organer, som støtte i vejrtrækning proces. Airways, lunger og blodkar er nogle af de store organer i dette system. Når luften er foretaget gennem luftvejene, er det bragt til lungerne, hvor det er filtreret og ilt er passeret gennem blodkar, mens kuldioxid er fjernet fra blodet og overført til lungerne.

Kredsløbssygdomme

Efter ilt passerer gennem luftvejene og lungerne og går ind i blodkar, foregår det i hjertet. Lungerne, derfor spille en central rolle i blodcirkulationen, som styres af kredsløbssygdomme. Hjertet er det store orgel i kredsløbet, og lungerne og hjertet er altid i samarbejde. Hjertet passerer brugt"" blod, rig på kuldioxid tilbage til lungerne. Kuldioxid i alveolerne af lungerne og er frigivet når vi trækker vejret.

Muscular System

Som bemærket i University of Colorado i Boulders nyttige online artikel, er lungerne "svampet" og "elastisk"; de besidder ingen muskelvæv af deres egne. Ikke desto mindre, de hele tiden arbejder på at distribuere ilt rundt i kroppen. Denne konstante arbejde er gjort mulig af de forskellige muskler, der omgiver lungerne og yde støtte, som omfatter mellemgulvet og brystkassen musklerne. Disse muskler giver mulighed for ekspansion og afslapning i lungerne, der bringer ilt ind og ud.

Nervesystemet

Selv om lungerne ikke arbejder direkte med nervesystemet, kunne man sige, at nervesystemet er "regulator" til lungerne. Nervesystemet, der passerer beskeder og signaler gennem kroppen, regulerer hastigheden af luftskiftet i lungerne og overvåger mængden af gasser i lungerne og omkringliggende blodkar.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com