Pulmonal stenose behandling hos spædbørn

01/30/2012 by admin

Pulmonal stenose behandling hos spædbørn

Pulmonal stenose er en medfødt defekt i hjertet, der påvirker ventilen fundet mellem højre hjertekammer og lungepulsåren. Det pulmonale ventilen er sammensat af tre "brochurer", der gør det muligt blodgennemstrømningen i lungepulsåren fra hjertet. Pulmonal stenose indebærer problemer med denne ventil, der gør det sværere at åbne, derfor blokerer strømmen af blod.

Tegn og symptomer

Symptomerne opstår normalt kun med en alvorlig grad af obstruktion. Et spædbarn med svær pulmonal stenose vil udvikle cyanose, eller en blå farve, inden for de første dage af liv skyldes manglende iltet blod fra lungerne.

Behandling

Kun børn med moderate til svære former for pulmonal stenose kræver behandling. Et spædbarn med kritiske pulomonary stenose kræver øjeblikkelig indgriben enten via kirurgi eller ballon dilatation af det pulmonale ventilen.

Ballon dilatation

Ballon dilatation er en minimalt invasiv procedure, hvor et kateter er indsat i et blodkar i lysken. En ballon spids kateter føres på indersiden af hjertet og til stedet for den indsnævret ventil, hvor det er så oppustet og området er strakt.

Valvotomy

For mere komplekse ventiler er hjerteoperation påkrævet. En valvotomy indebærer skære åbne eller fjerne en del af den defekte ventil.

Resultater

De fleste børn med svær pulmonal stenose kræver ballon dilatation terapi, som har vist sig for at være meget vellykket i fleste tilfælde. Der er imidlertid en 20-procent chance for gentagelse af den betingelse, som ville kræve en anden ballon dilatation. Hjerteoperation har også vist for at have udestående langfristede resultater.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com